Batavus vs Gazelle, welke e-bike kies jij?

Een e-bike aanschaffen doe je niet zomaar. Er is zoveel keuze, dat je misschien af en toe verdwaalt in het grote aanbod elektrische fietsen. Als je op zoek bent naar een kwalitatieve e-bike, ben je bij Batavus en Gazelle aan het juiste adres. 


Beide fietsmerken komen vaak goed uit fietstesten. Zo scoorden zowel de Gazelle Chamonix T10 HMS als de Batavus Velder E-Go een 7,8 in de AD Fietstest. Maar wat is precies het verschil tussen de e-bikes van Batavus en Gazelle? En welke fiets past het beste bij jou? 

Elektrische fietsen van Batavus

Fietsmerk Batavus is al sinds 1904 actief als één van Nederlands bekendste fietsproducenten. De fabrikant staat bekend om haar kwalitatief goede fietsen. In 1998 kwam de eerste e-bike van Batavus op de markt: de E-go (Easy-Going). 


Doordat Batavus al 25 jaar ervaring heeft in de productie van elektrische fietsen, weten ze als geen ander hoe je een comfortabele, degelijke e-bike maakt. Of het nu gaat om een transportfiets, stadsfiets of sportieve fiets. Als één van de weinige merken, wordt iedere Batavus e-bike voorzien van een remlicht. 

Elektrische fietsen van Gazelle

Nog zo’n oer-Hollands merk dat staat voor kwaliteit: Gazelle. Deze fietsproducent produceert al fietsen sinds 1892 en mag zich sinds 1992 zelfs Koninklijke Gazelle noemen. Gazelle-frames behoren tot de allerbest verkrijgbare en meest duurzame van Nederland. Net als Batavus fietsen, zijn ook Gazelle fietsen comfortabel en zeer betrouwbaar. 


Bijna alle fietsmodellen van Gazelle zijn ook als e-bike verkrijgbaar. De Gazelle Grenoble en Gazelle Ultimate series bestaan uitsluitend uit elektrische fietsen. Net als Batavus biedt ook Gazelle elektrische fietsen aan voor ieder type gebruiker. Van een comfortabel recreatief fietstochtje tot dagelijks woon-werkverkeer, er is altijd een passende e-bike van Gazelle. 

E-bikes van Gazelle en Batavus vergelijken

Wanneer je e-bikes van Gazelle en Batavus met elkaar vergelijkt, zul je al snel ontdekken dat de fietsen op de meeste punten vergelijkbaar zijn. Beide fietsproducenten produceren A-merk fietsen van hoge kwaliteit in dezelfde prijsklasse. We zetten een aantal eigenschappen van deze e-bikes op een rij. 

Prijs Gazelle en Batavus e-bike

De e-bikes van Gazelle en Batavus vallen in een vergelijkbare prijsklasse. Het zijn niet de meest goedkope e-bikes die verkrijgbaar zijn, maar ze zitten in een iets hoger segment. Beide fietsproducenten hebben het bouwen van fietsen van de beste kwaliteit als doelstelling. 


Wanneer je een e-bike aanschaft, is het belangrijk om te beseffen dat je niet alleen naar de prijs moet kijken, maar vooral naar de prijs-kwaliteitverhouding van de fiets. Natuurlijk zijn er B-merken die goedkopere e-bikes produceren, maar dit gaat ook ten koste van de kwaliteit. 


Hoewel een Gazelle en Batavus e-bike daarom iets duurder zijn in aanschaf dan merken als Stella en Amslod, gaan deze oer-Hollandse fietsen ook langer mee. Zo betaal je uiteindelijk in verhouding helemaal niet veel geld extra.

Kwaliteit Gazelle en Batavus e-bikes

Met Batavus en Gazelle elektrische fietsen is hoge kwaliteit gegarandeerd. Beide fietsproducenten richten zich op het ontwikkelen van de perfecte fiets met optimaal gebruiksgemak. Zo wordt er altijd gezocht naar de juiste balans tussen het gewicht van de fiets, de stijfheid van het frame en de zithouding. 


Beide fietsmerken richten zich op de meest comfortabele rijervaring. Om een juiste keuze te maken, hoef je dus niet per se het aantal versnellingen, de actieradius van de accu en de niveaus van trapondersteuning van e-bikes te vergelijken. Probeer eens fietsen van beide merken uit en ontdek welke voor jou het meest comfortabel rijdt. Met de kwaliteit van zowel Batavus als Gazelle zit het namelijk altijd meer dan goed.

Middenmotor of voorwielmotor?

Het verschil tussen A-merken als Gazelle en Batavus en B-merken e-bikes zegt veel meer. Zo bevatten Batavus en Gazelle elektrische fietsen altijd een middenmotor. Een voorwielmotor, die je vaak ziet bij Stella en Amslod e-bikes, leidt tot een grotere kans op slippen. Ook stuurt de fiets zwaarder. Een middenmotor heeft een stabiele wegligging en is ook nog eens minder gevoelig voor storingen. 

Accu

Ook de plaats van de accu zegt iets over de kwaliteit van je fietsrit. Bij B-merken e-bikes bevindt de accu zich op de bagagedrager. Batavus en Gazelle kiezen voor het plaatsen van de accu in het frame, waardoor je fiets een lager zwaartepunt krijgt. Dit rijdt een stuk comfortabeler én ziet er stijlvoller uit. 

Service

Zowel Batavus als Gazelle stellen als A-merk fietsproducent hoge eisen aan fietsendealers. Fietsenwinkels in het hele land voeren het onderhoud en service aan de e-bikes uit. Volgens beide merken is een goed onderhoud cruciaal voor het behoud van de fiets en straalt dit ook af op de merkbeleving. Daarom garanderen Batavus en Gazelle een uitstekende service via hun dealers. 


Bij goedkopere e-bikes kan het gebeuren dat losse onderdelen plotseling niet meer verkrijgbaar zijn, of dat de noodzakelijke software voor je elektrische fiets plotseling niet meer leverbaar is. 

Welke e-bikes kies jij: een Batavus of Gazelle?

Je ziet, de e-bikes van Batavus en Gazelle zijn zeer vergelijkbaar op het gebied van prijs, kwaliteit en service. Je doet gewoon een hele goede aankoop met beide merken. Doe een testrit op beide elektrische fietsen en ontdek welke jouw persoonlijke voorkeur heeft. 

Fiets verkopen? 

Heb jij een keus gemaakt en ga je voor een Batavus of Gazelle e-bike? Dan staat je oude fiets waarschijnlijk in de weg. Wij helpen je graag om je oude (elektrische) fiets eenvoudig en snel te verkopen. Meld je fiets meteen aan, voorzien van een duidelijke omschrijving en goede foto’s. Voordat je het weet is je fiets verkocht!

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Fiets Verkopen?

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands