Je fiets verkopen via ikwilvanmijnfietsaf.nl. Hoe werkt het?

Wil jij je fiets verkopen of elektrische fiets verkopen? Bij ikwilvanmijnfietsaf.nl is dat gratis en heel eenvoudig. We leggen hier in zes stappen uit hoe het werkt. Heb je na het lezen van dit stappenplan nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. We wensen je veel succes met de verkoop!

Stap 1. De aanmelding

Voer het merk van de fiets in. Voeg eventueel foto’s en een beschrijving toe en dan gaan wij voor je aan de slag!

Let op: wees zo volledig en eerlijk mogelijk in de beschrijving van je fiets. Alleen zo krijgen dealers een helder beeld van je fiets en kunnen ze gericht biedingen uitbrengen.

Je aangemelde fiets wordt door onze specialisten nagelopen voordat hij zichtbaar is voor de aangesloten dealers. We nemen eventueel nog telefonisch contact met je op om de aanmelding compleet te maken.

Stap 2. Het bieden begint

Je aanmelding wordt gecontroleerd en komt vervolgens terecht in onze afgesloten veiling. Daar wordt je fiets aangeboden binnen ons netwerk. Dit netwerk bestaat uit ruim 800 erkende dealers, alleen zij kunnen jouw fiets bekijken en erop bieden. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat een betrouwbare partij biedt op jouw fiets.

De gehele veiling wordt door ons geregeld, jij hoeft hiervoor niets te doen!

Stap 3. Terugkoppeling

Binnen een week koppelen we het hoogste bod aan je terug. Dat doen we telefonisch of per mail. Ben je tevreden met het bod? Dan kunnen we het meteen voor je afhandelen en is je fiets verkocht!

Sommige fietsen hebben meer tijd en aandacht nodig om op te vallen bij de dealers. Je fiets kan nogmaals een ronde door de veiling gaan. Dit gebeurt altijd in overleg met jou.

Stap 4. Leveringsafspraak maken

Je ontvangt via de mail de verkoopbevestiging waarin de contactgegevens van de dealer staan vermeld. Je maakt een leveringsafspraak en zorgt ondertussen dat de kentekendocumenten compleet zijn en klaar liggen. We nemen binnen enkele dagen nog contact met je op om te vragen of het maken van een afspraak is gelukt.


In de meeste gevallen wordt de fiets bij je opgehaald. Breng je de fiets? Dan vergoeden wij één tweedeklas treinkaartje terug naar huis.

Stap 5. Overdracht checklist

Om te zorgen voor een soepele en vlotte overdracht is het handig onderstaande punten na te lopen.

  • Zorg ervoor dat alle sleutels en eventuele blokkeringscodes aanwezig zijn;
  • Zorg dat alle besproken onderhoudshistorie en -boekjes aanwezig zijn;
  • Maak je fiets voor de overdracht schoon. Zo kan de dealer zien of de fiets in de staat is die je hebt omschreven bij de aanmelding;
  • Neem bij de overdracht een geldig legitimatiebewijs mee.


Stap 6. Overdracht en vrijwaring

De dealer loopt de fiets na en controleert of deze voldoet aan de omschrijving die je bij de aanmelding hebt gegeven. Is alles in orde? Dan ontvang je via contante betaling of een directe bankoverschrijving het overeengekomen bedrag. Gegarandeerd! Je krijgt dan ook meteen een bewijs van vrijwaring.


In sommige gevallen is de fiets niet in de staat die de dealer verwacht had, in dat geval kan deze een tegenbod doen. Je bent niet verplicht akkoord te gaan met het bod. Je kunt dan de deal kosteloos annuleren. Neem in dat geval altijd contact met ons op zodat we mogelijk tot een passende oplossing kunnen komen.

Is alles gelukt?


Gefeliciteerd, je hebt je fiets verkocht!


Wij zijn blij dat we je hebben kunnen helpen met een vlotte en veilige verkoop.

Fiets Verkopen?

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands