zonder gedoe. verkocht.
meld jouw elektrische fiets gratis en vrijblijvend aan

Persoonlijke hulp bij de verkoop

We stellen met onze expertise zorgvuldig de advertentie samen

We maken gebruik van ons gerenommeerde dealer netwerk

Wij nemen de onderhandelingen uit handen

Helpen met de levering, overschrijving en betaling

Heb je een elektrische fiets van een paar jaar oud? Dan is de kans groot dat nieuwere modellen meer waar voor hun geld bieden. Is het tijd om je oude elektrische fiets te verkopen? Dan kan je dit op verschillende manieren doen. Want nu is het moment!


Veel eigenaren verkopen nu hun oude elektrische fiets

De technische ontwikkelingen bij elektrische fietsen gaan erg snel. Zeker als we kijken naar de accutechniek is er de afgelopen jaren heel veel vooruitgang geboekt. Accu's gaan langer mee, zijn sneller opgeladen en je komt er verder mee. Een moderne elektrische fiets biedt dus veel meer dan de oude modellen, en alhoewel de prijzen ook zijn gestegen is de elektrische fiets nu populairder dan de traditionele fiets zonder hulpmotor. Veel eigenaren verkopen dan ook nu hun oude elektrische fiets.


Waarom nu je elektrische fiets verkopen?

In 2022 was 57 procent van alle nieuw verkochte fietsen een elektrische fiets. En dan hebben we het niet alleen over stadsfietsen maar bijvoorbeeld ook elektrische bakfietsen, racefietsen en elektrische mountainbikes. In 2023 zal het aandeel elektrische fietsen nog verder toenemen.


Veel vraag naar tweedehands elektrische fietsen

Tegelijkertijd zien we ook de vraag naar tweedehands elektrische fietsen stijgen. Ze zijn relatief betaalbaar en zijn vaak met een nieuwe accu weer zo goed als nieuw. Het is dus niet zo gek dat veel mensen nu hun oude elektrische fiets willen verkopen. Je krijgt er een goede prijs voor en de opbrengst investeer je weer in een nieuwe fiets!


De beste manieren om je elektrische fiets te verkopen

Elektrische fiets verkopen aan familie of vrienden

Verkoop aan familie of vrienden is een prima oplossing als je snel je elektrische fiets wil verkopen. Toch kan dit ook problemen geven, bijvoorbeeld als er iets mis is met de fiets. Gedoe in de familie is dan niet ver weg.


Elektrische fiets verkopen via Marktplaats of Facebook

Bij iedereen bekend en geliefd. Je plaatst een advertentie en wacht de reacties af. Maar net als bij verkoop via familie of vrienden levert deze methode voor veel verkopers ook te veel gedoe op met kopers aan de deur en prijsonderhandelingen.


Elektrische fiets inruilen bij de vakhandel

Dit is een uitstekende keuze, maar je kan je oude elektrische fiets waarschijnlijk alleen aan de vakhandel verkopen wanneer je bij diezelfde winkel een nieuwe fiets aanschaft. De inruilwaarde is meestal lager dan bij de bovenste verkoopmethoden.


Elektrische fiets verkopen bij ikwilvanmijnfietsaf.nl

Ideaal voor iedereen die vanuit huis zijn of haar elektrische fiets wil verkopen zonder gedoe. Je meldt je fiets online aan en ontvangt het beste bod van een van de 800 aangesloten fietsenwinkels. Accepteer je dat bod, dan heb je je fiets verkocht!

Fiets Verkopen?

STAP 1

Aanmelden van je fiets

Meld je fiets snel en eenvoudig aan door een paar vragen over je fiets te beantwoorden. Voeg ook recente foto’s van je fiets toe voor een sneller resultaat.

STAP 2

Resultaat ontvangen

Binnen enkele dagen ontvang je van ons een persoonlijk aanbod, wij versturen geen automatisch genereerde taxaties. Ons voorstel is vrijblijvend.

STAP 3

Verkopen van je fiets

Ga je akkoord met ons voorstel? Dan brengen we je in contact met de koper.

Elektrische fiets verkopen

Er zijn veel verschillende soorten fietsen. Eén van de soorten fietsen is de e-bike. Een e-bike wordt ook wel een elektrische fiets genoemd. Er zijn verschillende vormen van deze elektrische fietsen te vinden. Als je een tijdje een elektrische fiets gebruikt hebt, kan het zijn dat je denkt dat de elektrische fiets aan vervanging toe is.


Het verkopen van een elektrische fiets

Op het moment dat je elektrische fiets wilt verkopen, is het verstandig om te kijken hoe je dit aan wilt pakken. Je moet namelijk wel een redelijke prijs hebben voor je elektrische fiets Dit kun je bepalen aan de hand van een aantal dingen. Deze prijsbepalers bij het verkopen van je elektrische fiets worden hieronder genoemd.


Waarom type uitmaakt bij een elektrische fiets verkopen

Er zijn veel verschillende soorten elektrische fietsen te vinden. Het type elektrische fiets dat er is, kan dan veel zeggen over de prijs die de elektrische fiets waard is. Hoe luxer het model is, hoe meer de elektrische fiets waard is. Een elektrische fiets kun je een beetje zien als een luxe stadsfiets. Dit komt omdat je hiermee sneller en makkelijker kunt fietsen dan normaal.

Een elektrische fiets verkopen houdt echter niet in dat je een vast bedrag ervoor krijgt. Dit komt omdat er ook een verschil zit in de vorm van de elektrische fiets. De ene elektrische fiets is namelijk luxer dan de ander. Dit heeft veel te maken met de functies die op de elektrische fiets te vinden zijn. Hoe meer functies een elektrische fiets heeft, hoe duurder deze wordt. Dit is een belangrijk aspect bij een elektrische fiets verkopen.

Elektrische fietsen zijn in veel vormen te vinden. Elke normale soort fiets die er is, is ook in elektrische vorm te vinden. Dit zorgt ervoor dat je sneller en langer op een bepaalde fiets kunt fietsen. Zo is een elektrische racefiets of een elektrische mountainbike de laatste jaren erg populair geworden.


Vraag en aanbod bij een elektrische fiets verkopen

Elektrische fietsen zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Hierdoor is de vraag naar elektrische fietsen ook steeds groter geworden. Als jij je elektrische fiets wil verkopen is dit gunstig. Vooral tweedehands elektrische fietsen zijn erg populair in de verkoop geworden. Dit komt omdat deze goedkoper zijn dan nieuwe elektrische fietsen.

Ook tweedehands onderdelen van elektrische fietsen zijn erg gewild. Dit komt omdat de onderdelen van elektrische fietsen schaars zijn om goedkoop tweedehands te vinden. Niet alleen zijn ze erg schaars te vinden, ze zijn vaak ook nog eens erg duur. Fietsenmakers kopen hierdoor graag elektrische fietsen voor onderdelen.


De leeftijd bepaalt de waarde bij een elektrische fiets verkopen

Hoe oud de elektrische fiets is kan ook veel effect hebben op de prijs bij een elektrische fiets verkopen. Dit komt omdat een oude elektrische fiets veel minder waard is dan een nieuwere elektrische fiets. De leeftijd van een elektrische fiets heeft dan ook veel invloed op de prijs. Nadat een elektrische fiets acht jaar oud is, wordt deze vaak afgeschreven. Hierdoor zijn ze namelijk niet voor veel winst te verkopen. Elk jaar dat een elektrische fiets ouder wordt, verlies je een groot deel van de waarde. Dit is erg belangrijk om over na te denken tijdens het verkopen van de elektrische fiets.

Een elektrische fiets heeft altijd de accu nog. Deze is erg waardevol. Zodra je een accu hebt die na een paar jaar nog goed werkt en niet snel leeg is, wordt hier veel voor betaald. Deze zijn namelijk lastig te vinden.


De elektrische fiets verkopen door deze er beter uit laten zien

Het is mogelijk om je elektrische fiets er beter uit te laten zien voor de verkoop. Dit kun je doen door alle kleine roestvlekjes op de elektrische fiets te behandelen met wat staalwol. Vervolgens kun je hier een likje verf overheen doen. Dit zorgt ervoor dat de buitenkant van de fiets er goed uitziet. Kopers zijn hierdoor eerder geneigd om de elektrische fiets die jij verkoopt te kopen.

De onderdelen die kapot zijn of aan vervanging toe zijn, kun je het beste vervangen. Hiermee worden onderdelen zoals de lampen en de bel bedoeld. Deze zijn namelijk makkelijk te vervangen. Door deze netjes te laten werken, kan de waarde van je elektrische fiets sterk omhoog gaan. Er zijn dus meerdere aspecten om rekening mee te houden met een elektrische fiets verkopen.

Waar een op hoge snelheid langs zoevende biker twee jaar geleden nog met opgetrokken wenkbrauwen werd nagekeken, zijn e-bikes tegenwoordig meer regel dan uitzondering. De populariteit van de e-bike is enorm en de verkoop ervan ging in 2020 en 2021 zelfs door het dak. En dat is te zien in het straatbeeld. De elektrische fiets is al lang niet meer een fiets voor senioren die mobiel willen blijven. Ze is ook ideaal voor wie wat gezonder wil leven door met de fiets naar het werk te gaan. En ook jongeren maken maar wat graag gebruik van een e-bike om de afstand tussen huis en school te verkleinen. De gemiddelde leeftijd van e-bikers is dan ook drastisch gezakt.


Verkoop van tweedehands e-bikes

Dat de markt van elektrische fietsen zo uit z’n voegen is gebarsten betekent ook dat er inmiddels veel e-bikes op de tweedehands markt verschijnen. De eigenaar wil een fiets met een andere accu, een ander model fiets of simpelweg een nieuwere omdat de ontwikkelingen niet stilstaan en een nieuw model meer opties heeft.


Wat is de staat van jouw elektrische fiets?

Juist omdat de ontwikkeling van e-bikes nog in volle gang is, is de elektrische fiets die je drie jaar geleden hebt gekocht flink in waarde gezakt. Daar staat tegenover dat de vraag enorm is en dat veel fietsenmakers die vraag met moeite kunnen bijbenen. Je oog verleggen naar een tweedehands exemplaar is dan zo gek nog niet. Ook de prijs is een stuk aantrekkelijker. Wil je jouw elektrische fiets verkopen, dan is de staat van de accu bepalend voor de prijs. Wat die staat is, is van de buitenkant niet zichtbaar, al zal je zelf misschien wel gemerkt hebben dat-ie vaker opgeladen moet worden dan toen je je fiets net had gekocht. Wil je precies weten hoe goed jouw accu nog is, dan kun je dit laten controleren bij een fietsenmaker. Die kan je accu uitlezen door hem te koppelen aan een computer.


Gemakkelijk je elektrische fiets verkopen

Als je eenmaal een goed beeld hebt van de staat van je elektrische fiets, dan zijn er een paar manieren om ‘m te verkopen. Om te beginnen kun je hem inruilen bij de fietsenmaker bij wie je een nieuwe fiets koopt. Is dat geen optie, dan kun je je fiets ook te koop aanbieden via tweedehands webwinkels. Voor wie geen zin heeft in gedoe met kopers, kijkers en bieders die zich op het laatst terugtrekken, is er Ikwilvanmijnfietsaf.nl. In slechts enkele stappen heb je je fiets aangemeld. Wij veilen vervolgens jouw fiets tijdens een gesloten veiling binnen ons netwerk van maar liefst 800 fietsenmakers. Binnen een week krijg je van ons bericht over het hoogste bod. Ga je akkoord met het bod, geef het aan ons door en je fiets is verkocht. Betrouwbaar, snel en simpel. Zo eenvoudig kan het zijn.

Meer weten over onze aanpak? Je leest er hier alles over.

Elektrische fiets verkopen

Waar een op hoge snelheid langs zoevende biker twee jaar geleden nog met opgetrokken wenkbrauwen werd nagekeken, zijn e-bikes tegenwoordig meer regel dan uitzondering. De populariteit van de e-bike is enorm en de verkoop ervan ging in 2020 en 2021 zelfs door het dak. En dat is te zien in het straatbeeld. De elektrische fiets is al lang niet meer een fiets voor senioren die mobiel willen blijven. Ze is ook ideaal voor wie wat gezonder wil leven door met de fiets naar het werk te gaan. En ook jongeren maken maar wat graag gebruik van een e-bike om de afstand tussen huis en school te verkleinen. De gemiddelde leeftijd van e-bikers is dan ook drastisch gezakt.

Verkoop van tweedehands e-bikes

Dat de markt van elektrische fietsen zo uit z’n voegen is gebarsten betekent ook dat er inmiddels veel e-bikes op de tweedehands markt verschijnen. De eigenaar wil een fiets met een andere accu, een ander model fiets of simpelweg een nieuwere omdat de ontwikkelingen niet stilstaan en een nieuw model meer opties heeft.

Wat is de staat van jouw elektrische fiets?

Juist omdat de ontwikkeling van e-bikes nog in volle gang is, is de elektrische fiets die je drie jaar geleden hebt gekocht flink in waarde gezakt. Daar staat tegenover dat de vraag enorm is en dat veel fietsenmakers die vraag met moeite kunnen bijbenen. Je oog verleggen naar een tweedehands exemplaar is dan zo gek nog niet. Ook de prijs is een stuk aantrekkelijker. Wil je jouw elektrische fiets verkopen, dan is de staat van de accu bepalend voor de prijs. Wat die staat is, is van de buitenkant niet zichtbaar, al zal je zelf misschien wel gemerkt hebben dat-ie vaker opgeladen moet worden dan toen je je fiets net had gekocht. Wil je precies weten hoe goed jouw accu nog is, dan kun je dit laten controleren bij een fietsenmaker. Die kan je accu uitlezen door hem te koppelen aan een computer.

Ze je e-bike goed op de foto

Wie al eens op Marktplaats door het aanbod van tweedehands elektrische fietsen heeft gescrolld, weet waarschijnlijk al precies wat we bedoelen met de tip: ‘maak een goede foto’. Een halfdonkere foto in een rommelige schuur gaat namelijk de voorpagina’s niet halen, laat staan een geïnteresseerde koper. Zet je e-bike op het gazon of op de stoep waar hij vol in het licht staat en zorg – als het kan − voor een rustige achtergrond. Maak ook meerdere foto’s zodat de potentiële koper je fiets alvast van alle kanten kan bekijken. Met enkele close-ups, bijvoorbeeld van het merk van de fiets, het type accu of van onderdelen die net vernieuwd zijn zoals de remschijven, haal je alle twijfels weg. Dat is niet alleen fijn voor jou maar ook voor de potentiële koper. Er is niks zo vervelend als samen een afspraak maken voor de verkoop/aankoop om dan na 2 minuten al te horen dat de koop niet doorgaat omdat de foto’s geen goede weergave blijken te zijn van de werkelijkheid.

Om door een ringetje te halen

Hoe nieuw je elektrische fiets ook is, en hoe voordelig je fiets er ook uitziet op de foto: een exemplaar dat piept en kraakt verwisselt alsnog niet snel van eigenaar. Gelukkig valt daar van alles aan te doen. Spoel met een hogedrukspuit of een tuinslang al het aangekoekte zand, takjes en andere viezigheid weg. Droog de fiets met een doek en smeer vervolgens de draaiende onderdelen, zoals de ketting, de tandwielen en de remschijven met olie. Pomp tot slot de banden goed op en de kans is groot dat je fiets weer als een zonnetje loopt.

Gemakkelijk je elektrische fiets verkopen

Als je eenmaal een goed beeld hebt van de staat van je elektrische fiets, dan zijn er een paar manieren om ‘m van de hand te doen. Om te beginnen kun je hem inruilen bij de fietsenmaker bij wie je een nieuwe fiets koopt. Is dat geen optie, dan kun je je elektrische fiets ook te koop aanbieden via tweedehands webwinkels. Dit kost meestal niks.

Heb je geen zin in gedoe met kopers, kijkers en bieders die zich op het laatste moment terugtrekken? Dan is er Ikwilvanmijnfietsaf.nl. In slechts enkele stappen heb je je fiets aangemeld. Wij veilen vervolgens jouw fiets tijdens een gesloten veiling binnen ons netwerk van maar liefst 800 fietsenmakers. Binnen een week krijg je van ons bericht over het hoogste bod. Ga je akkoord met het bod, geef het aan ons door en je fiets is verkocht. Betrouwbaar, snel en simpel. Zo eenvoudig kan het zijn.

Meer weten over onze aanpak? Je leest er hier alles over.

Fiets Verkopen?

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands