zonder gedoe. verkocht.
meld jouw e-bike gratis en vrijblijvend aan

Persoonlijke hulp bij de verkoop

We stellen met onze expertise zorgvuldig de advertentie samen

We maken gebruik van ons gerenommeerde dealer netwerk

Wij nemen de onderhandelingen uit handen

Helpen met de levering, overschrijving en betaling

De elektrische fiets of e-bike zie je tegenwoordig overal. Van senioren tot scholieren: iedereen rijdt op een elektrische fiets. Tegelijkertijd zijn er veel mensen die hun elektrische fiets willen verkopen. Misschien ben je toe aan een nieuw model of heb je de e-bike juist helemaal niet meer nodig. Er zijn meerdere manieren om je e-bike te verkopen. Hieronder leggen we ze uit.


Waar kan ik mijn e-bike verkopen?

Grofweg heb je vier verschillende manieren om je e-bike te verkopen: via familie of vrienden, via een online verkoopsite, via de vakhandel of via het platform van ikwilvanmijnfietsaf.nl.


E-Bike verkopen via familie en vrienden

Het voordeel van je e-bike verkopen aan familie of vrienden is dat het bekenden zijn. Je kennen jou en waarschijnlijk ook de fiets, en zijn misschien eerder bereid om een iets hogere prijs te betalen. Het nadeel is dat je bij onenigheid na de koop elkaar nog altijd regelmatig ziet en dat kan voor problemen zorgen.

E-Bike online verkoopsite

Verkoop van je e-bike via een online verkoopsite zoals Marktplaats of Facebook verloopt een stuk anoniemer. Je plaatst de advertentie en vervolgens is het wachten op potentiële kopers. Het kan soms echter lang duren voordat je de fiets verkocht hebt, en in de tussentijd heb je te maken met kopers aan de deur die willen onderhandelen over de prijs. Vind je dat geen probleem? Dan is je e-bike verkopen op deze manier een prima oplossing.

E-Bike inruilen bij de fietsenwinkel

Je kan je e-bike ook inruilen bij de fietsenwinkel. Dit betekent dat de winkel jouw oude e-bike koopt wanneer je een nieuwe e-bike aanschaft in dezelfde winkel. Deze inruilwaarde is van meerdere factoren afhankelijk. Het draait vooral om de staat van de accu en het onderhoud dat is uitgevoerd. Is dat allemaal in orde? Dan krijg je de beste inruilprijs.

E-Bike verkopen bij ikwilvanmijnfietsaf.nl

Een andere mogelijkheid om je e-bike te verkopen is via ikwilvanmijnfietsaf.nl. Dit is perfect voor iedereen die gemak zoekt en geen zin heeft in gedoe aan de deur of prijsonderhandelingen met de fietsenwinkel. De verkoop via ons platform gaat volledig online. Je meldt je e-bike aan, vult de gegevens in en stuurt een aantal goede foto’s mee. Hierna ontvang je een bod. Accepteer je het bod? Dan is je fiets verkocht!

Fiets Verkopen?

STAP 1

Aanmelden van je fiets

Meld je fiets snel en eenvoudig aan door een paar vragen over je fiets te beantwoorden. Voeg ook recente foto’s van je fiets toe voor een sneller resultaat.

STAP 2

Resultaat ontvangen

Binnen enkele dagen ontvang je van ons een persoonlijk aanbod, wij versturen geen automatisch genereerde taxaties. Ons voorstel is vrijblijvend.

STAP 3

Verkopen van je fiets

Ga je akkoord met ons voorstel? Dan brengen we je in contact met de koper.

E-bike verkopen

Er zijn veel verschillende soorten fietsen. Eén van de soorten fietsen is de e-bike. Een e-bike wordt ook wel een elektrische fiets genoemd. Er zijn verschillende vormen van deze fietsen te vinden. Als je een tijdje een e-bike gebruikt hebt, kan het zijn dat je denkt dat de fiets aan vervanging toe is en dus je e-bike wil verkopen.


Waar je rekening mee moet houden bij een e-bike verkopen

Op het moment dat je je e-bike wilt verkopen, is het verstandig om te kijken hoe je dit aan wilt pakken. Je moet namelijk wel een redelijke prijs hebben voor je e-bike. Dit kun je bepalen aan de hand van een aantal dingen. Deze punten die belangrijk zijn bij de e-bike verkoop worden hieronder opgesomd.


De verschillende types e-bike om te verkopen

Er zijn veel verschillende soorten e-bikes te vinden om te verkopen. Het type e-bike dat er is, kan dan veel zeggen over de prijs die de fiets waard is. Hoe luxer het model is, hoe meer de e-bike waard is en hoe meer geld je ontvangt bij een e-bike verkopen Een e-bike kun je een beetje zien als een luxe stadsfiets. Dit komt omdat je hiermee sneller en makkelijker kunt fietsen dan normaal.

Een e-bike houdt echter niet in dat je een vast bedrag ervoor krijgt. Dit komt omdat er ook een verschil zit in de vorm van de e-bike. De ene e-bike is namelijk luxer dan de ander. Dit heeft veel te maken met de functies die op de e-bike te vinden zijn. Hoe meer functies een e-bike heeft, hoe duurder deze wordt. Houd hier rekening mee als jij je e-bike gaat verkopen.

E-bikes zijn in veel vormen te vinden. Elke normale soort fiets die er is, is ook in e-bike vorm te vinden. Dit zorgt ervoor dat je sneller en langer op een bepaalde fiets kunt fietsen. Zo is een elektrische racefiets of een elektrische mountainbike de laatste jaren erg populair geworden. Dit heeft invloed op de waarde bij een elektrische fiets verkopen.


De vraag heeft invloed bij een e-bike verkopen

E-bikes zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Hierdoor is de vraag naar e-bikes ook steeds groter geworden. Vooral tweedehands e-bikes zijn erg populair geworden. Je tweedehands e-bike kan je dus goed verkopen. Dit komt omdat deze goedkoper zijn dan nieuwe e-bikes. Wil je een e-bike verkopen? Dan is het goed om te weten dat tweedehands onderdelen van e-bikes erg gewild zijn. Dit komt omdat de onderdelen van e-bikes schaars zijn om goedkoop tweedehands te vinden. Niet alleen zijn ze erg schaars te vinden, ze zijn vaak ook nog eens erg duur. Fietsenmakers kopen hierdoor graag e-bikes voor onderdelen.


De leeftijd bepaalt de waarde bij een e-bike verkopen

Hoe oud de e-bike is kan ook veel effect hebben op de prijs tijdens het verkopen van de e-bike. Dit komt omdat een oude e-bike veel minder waard is dan een nieuwere e-bike. De leeftijd van een e-bike heeft dan ook veel invloed op de prijs. Nadat een e-bike acht jaar oud is, wordt deze vaak afgeschreven. Hierdoor zijn ze namelijk niet voor veel winst te verkopen. Elk jaar dat een e-bike ouder wordt, verlies je een groot deel van de waarde.

Een e-bike heeft altijd de accu nog. Deze is erg waardevol. Zodra je een accu hebt die na een paar jaar nog goed werkt en niet snel leeg is, wordt hier veel voor betaald. Deze zijn namelijk lastig te vinden.


De e-bike er beter uit laten zien voor de verkoop

Het is mogelijk om je e-bike er beter uit te laten zien. Dit kun je doen door alle kleine roestvlekjes op de e-bike voor de verkoop te behandelen met wat staalwol. Vervolgens kun je hier een likje verf overheen doen. Dit zorgt ervoor dat de buitenkant van de e-bike er goed uitziet. Kopers zijn hierdoor eerder geneigd om een e-bike te kopen. Zo kan je sneller de e-bike verkopen.

De onderdelen die kapot zijn of aan vervanging toe zijn, kun je het beste vervangen. Hiermee worden onderdelen zoals de lampen en de bel bedoeld. Deze zijn namelijk makkelijk te vervangen. Door deze netjes te laten werken, kan de waarde van je fiets sterk omhoog gaan.Verkoop van tweedehands e-bikes

Dat de markt van elektrische fietsen zo uit z’n voegen is gebarsten betekent ook dat er inmiddels veel e-bikes op de tweedehands markt verschijnen. De eigenaar wil een fiets met een andere accu, een ander model fiets of simpelweg een nieuwere omdat de ontwikkelingen niet stilstaan en een nieuw model meer opties heeft.


Wat is de staat van jouw elektrische fiets?

Juist omdat de ontwikkeling van e-bikes nog in volle gang is, is de elektrische fiets die je drie jaar geleden hebt gekocht flink in waarde gezakt. Daar staat tegenover dat de vraag enorm is en dat veel fietsenmakers die vraag met moeite kunnen bijbenen. Je oog verleggen naar een tweedehands exemplaar is dan zo gek nog niet. Ook de prijs is een stuk aantrekkelijker. Wil je jouw elektrische fiets verkopen, dan is de staat van de accu bepalend voor de prijs. Wat die staat is, is van de buitenkant niet zichtbaar, al zal je zelf misschien wel gemerkt hebben dat-ie vaker opgeladen moet worden dan toen je je fiets net had gekocht. Wil je precies weten hoe goed jouw accu nog is, dan kun je dit laten controleren bij een fietsenmaker. Die kan je accu uitlezen door hem te koppelen aan een computer.


Gemakkelijk je elektrische fiets verkopen

Als je eenmaal een goed beeld hebt van de staat van je elektrische fiets, dan zijn er een paar manieren om ‘m te verkopen. Om te beginnen kun je hem inruilen bij de fietsenmaker bij wie je een nieuwe fiets koopt. Is dat geen optie, dan kun je je fiets ook te koop aanbieden via tweedehands webwinkels. Voor wie geen zin heeft in gedoe met kopers, kijkers en bieders die zich op het laatst terugtrekken, is er Ikwilvanmijnfietsaf.nl. In slechts enkele stappen heb je je fiets aangemeld. Wij veilen vervolgens jouw fiets tijdens een gesloten veiling binnen ons netwerk van maar liefst 800 fietsenmakers. Binnen een week krijg je van ons bericht over het hoogste bod. Ga je akkoord met het bod, geef het aan ons door en je fiets is verkocht. Betrouwbaar, snel en simpel. Zo eenvoudig kan het zijn.


Meer weten over onze aanpak? Je leest er hier alles over.Fiets Verkopen?

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands