zonder gedoe. verkocht.
meld jouw racefiets gratis en vrijblijvend aan

Persoonlijke hulp bij de verkoop

We stellen met onze expertise zorgvuldig de advertentie samen

We maken gebruik van ons gerenommeerde dealer netwerk

Wij nemen de onderhandelingen uit handen

Helpen met de levering, overschrijving en betaling

Net als bij alle sporten geldt ook voor je racefiets dat het soms tijd is om afscheid te nemen. Soms is dat definitief, soms om een goede inruilprijs te vangen en nieuw materiaal aan te schaffen. Om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk geld hiervoor hebt is het verstandig eerst je oude racefiets te verkopen. Maar hoe doe je dat? Hieronder geven we een aantal tips.


Redenen om je oude racefiets te verkopen

Racefiets verkopen omdat je iets anders gaat doen

Iedereen kent het wel: je hebt een aantal jaren fanatiek een sport of hobby beoefend, maar na verloop van tijd ebt het enthousiasme weg. Zeker als het gaat om de wekelijkse tour met vrienden op de racefiets zie je dat dit vaak minder wordt. Maar ook andere ontwikkelingen kunnen een rol spelen. Misschien gaan de jaren tellen of zit je gewoon in een nieuwe fase in je leven. Dan is het tijd voor iets anders en is het moment aangebroken om je racefiets te verkopen.


Oude racefiets verkopen om een nieuwe te kopen

Het kan natuurlijk ook zijn dat je nog maar aan het begin staat van je racecarrière. Je hebt een aantal jaren geleden een racefiets aangeschaft en nu is het tijd voor iets beters. Een betere fiets, lichter en met topkwaliteit onderdelen. Een fiets die beter bij je past zoals je nu bent. Je oude racefiets verkopen is dan een goed idee. De opbrengst investeer je in een nieuwe fiets waarmee je weer een aantal jaren vooruit kan.


Wat is de beste manier om je racefiets te verkopen?

Racefiets online verkopen

De meest bekende manier om je racefiets te verkopen is via Marktplaats. Daarnaast zijn er talloze forums van wielerfanaten waar je je racefiets te koop kan aanbieden. Het voordeel hiervan is dat je een heel breed publiek bereikt, of juist heel specifiek. Wat ze echter gemeen hebben is dat je altijd te maken krijgt met kopers aan de deur die willen onderhandelen. Niet iedereen vindt dit prettig.


Racefiets verkopen aan fietsenwinkel

Als je een nieuwe racefiets gaat kopen bij een fietsenwinkel, dan kan je proberen om je oude racefiets daar te verkopen. Het scheelt enorm veel gedoe. Je hoeft geen advertentie te maken en je krijgt ook geen kopers aan de deur. Nadeel is wel dat de inruilprijs waarschijnlijk lager is dan je via Marktplaats zou krijgen. Toch kiezen veel mensen voor het gemak dat deze methode biedt.


Racefiets verkopen via ikwilvanmijnfietsaf.nl

Wil je nog makkelijker je racefiets verkopen? Kies dan voor ikwilvanmijnfietsaf.nl. Op onze website kan je gratis je racefiets verkopen. Aanmelden gaat volledig online. Hierna ontvang je een bod en als je dat accepteert heb je je fiets verkocht! Ons netwerk bestaat uit professionele fietsenwinkels dus je krijgt geen onzinbiedingen. Elk bod is gegarandeerd, onder de voorwaarde dat je fiets in dezelfde staat verkeert zoals deze is beschreven.

Fiets Verkopen?

STAP 1

Aanmelden van je fiets

Meld je fiets snel en eenvoudig aan door een paar vragen over je fiets te beantwoorden. Voeg ook recente foto’s van je fiets toe voor een sneller resultaat.

STAP 2

Resultaat ontvangen

Binnen enkele dagen ontvang je van ons een persoonlijk aanbod, wij versturen geen automatisch genereerde taxaties. Ons voorstel is vrijblijvend.

STAP 3

Verkopen van je fiets

Ga je akkoord met ons voorstel? Dan brengen we je in contact met de koper.

Racefiets verkopen: gun je racefiets een tweede leven

Iedere wielrenner heeft een band met zijn of haar racefiets. Dus als jij een racefiets in de schuur hebt staan, geldt dat waarschijnlijk ook voor jou. Samen heb je mooie avonturen beleefd. Hij heeft je geholpen stormen te trotseren, regenbuien te negeren en windkracht 5 te doorstaan. Samen beklommen jullie de hoogste bergen in binnen- en buitenland, deden jullie mee aan toertochten met het snot voor de ogen en reden jullie herstelrondjes. Af en toe liet-ie je ook in de steek. Je liep flink te schelden toen je ketting brak, precies op het verste punt van huis. En die drie lekke banden achter elkaar ben je ook nog steeds niet vergeten.


Die band tussen jou en je racefiets was er al gelijk op het moment dat je hem met je mee naar huis nam. Je had ervoor gespaard, wekenlang struinde je internet af naar de fiets van je dromen tot je de knoop doorhakte: deze racefiets moest het worden. Eenmaal gekocht stond hij drie dagen en nachten bij je in de slaapkamer. Dat proces verloopt bij je tiende racefiets niet anders dan bij je eerste. Het is een oneindig verhaal van afscheid nemen en opnieuw beginnen. Maar iedere wielrenner weet ook: afscheid nemen is niet erg. Op een gegeven moment ben je namelijk toe aan wat anders. Je wilt liever een paar carbonwielen, een racefiets met een elektrisch schakelsysteem of een nieuwer model.


Of misschien was je jarenlang een wannabe fietser. De fietsavonturen in je hoofd raakten nooit het asfalt en ondertussen stond je fiets te verstoffen in de schuur. Ook zonde. Dan kun je ‘m net zo goed verkopen en met het geld dat je er nog voor kunt vangen een tennisracket kopen of een weekendje vakantie vieren. Hoe dan ook: het is tijd om je geliefde racefiets een tweede leven te geven bij iemand anders. Moeilijk is dat niet. We wonen in een fietsland. Er zijn altijd mensen die op hetzelfde punt stonden als jij toen jij deze racefiets kocht of die net beginnen met fietsen en dat het liefst doen met een goedkoper tweedehands exemplaar dan met een blinkende nieuwe uit de winkel.


Verkoop van je racefiets: hoe dan?

Afscheid nemen is één ding; na al die jaren trouwe dienst wil je wel dat je racefiets op een goede plek terecht komt, bij iemand die ‘m waardeert en netjes behandelt. En je wilt een goeie prijs. Van koopjesjagers op Marktplaats word je niet gelukkig. Dat probeer je één keer en dan ben je voorgoed genezen. Gelukkig zijn er andere manieren om je racefiets van de hand te doen.


Een goede waardering én een goede prijs voor je racefiets

De meest eenvoudige manier om je fiets te verkopen is via de dealer waar je je nieuwe racefiets koopt. Hij weet je fiets op waarde te schatten. Een beter idee is om je fiets bij meerdere dealers tegelijk aan te bieden. Wat dacht je van een stuk of 800? Het kan als je gebruik maakt van de service van ikwilvanmijnfietsaf.nl. Dat werkt als volgt:

1.    Je zet je racefiets van verschillende kanten goed op de foto.

2.    Je vult enkele gegevens in zoals merk en type en de gebruiksstatus van je racefiets.

3.    Wij leggen jouw foto’s plus de gegevens voor aan 800 fietsenwinkels in de regio.

4.    Die fietsenwinkels bieden op jouw fiets waarna wij hieruit het hoogste bod selecteren.

5.    Binnen een week ontvang je een mail met daarin het hoogste bod en de vraag of je dat bod wilt accepteren.

6.    Wij sluiten de deal voor je en maken een afspraak om je racefiets bij je op te halen en maken daarna het geld aan je over.

Wij nemen je dus alle administratieve rompslomp uit handen. Dat klinkt niet alleen snel en gemakkelijk. Dat is het ook. Meer weten? Op deze pagina hebben we het stappenproces uitgebreid beschreven. Is de koop gesloten, dan rest je nog maar één ding: je ongestoord focussen op je nieuwe fiets. Heerlijk toch?


Je racefiets verkopen doe je zo

Er zijn verschillende soorten fietsen die je kunt verkopen. Eén van deze fietsen is de racefiets. Als je je racefiets normaal probeert te verkopen, kan dit soms redelijk lastig zijn. Dit komt omdat niet iedereen interesse heeft in een racefiets. Via ikwilvanmijnfietsaf is het mogelijk om je racefiets te verkopen. Lees hieronder naar de aspecten waar je op moet letten tijdens het verkopen van een racefiets.

De waarde van je racefiets bepalen

Wil je een racefiets verkopen? Als je je racefiets wilt verkopen, is het als eerste handig om de waarde van de racefiets te weten. Om dit te bepalen, moet je een aantal zaken zeker weten over je racefiets. Het type fiets, in dit geval een racefiets, is belangrijk voor de waarde. Echter zegt dit niet alles bij een racefiets verkopen.


De uitvoering van de racefiets

Het is ook belangrijk om te kijken naar de uitvoering van de racefiets. De ene uitvoering is namelijk meer waard dan de andere uitvoering. Zo is een hele luxe racefiets meer waard dan een normale tweedehandse racefiets. Echter is een normale racefiets nog steeds meer waard dan een stadsracefiets.


De vraag naar de soort racefiets om te verkopen

Een andere belangrijke invloed op de waarde van je racefiets is de vraag naar de soort racefiets. Hoe meer mensen een racefiets willen kopen, hoe meer erop geboden wordt. Als er meer op geboden wordt, worden de boden die gedaan worden ook hoger. Hierdoor krijg je meer geld voor je racefiets dan als je racefiets in de verkoop staat.

Je hebt tegenwoordig een voordeel met een tweedehands racefiets verkopen. Dit komt omdat er veel vraag is naar onderdelen voor racefietsen. Het aanbod hiervoor is een heel stuk minder. Hierom zijn tweedehands racefietsen steeds populairder geworden. Ook met racefietsen is het mogelijk om hier een voordeel uit te halen.


Bij een racefiets verkopen heeft de leeftijd invloed

Ook de leeftijd van de racefiets is van invloed op de prijs die je ervoor kunt krijgen. Hoe ouder de racefiets is, hoe lager de waarde van de racefiets ligt. Hierbij kun je een beetje een ezelsbruggetje hebben. Na acht jaar na de aankoopdatum kan de racefiets afgeschreven worden.

Dit houdt in dat elk jaar ⅛ van de aankoopprijs van de racefiets afgetrokken wordt. Echter is dit ook afhankelijk van de prijs. Dit komt omdat een racefiets onder de 100 euro na een jaar al minder dan de helft waard is.


De staat van je racefiets bij het verkopen

Verder is de staat van je racefiets ook erg belangrijk om je racefiets goed te verkopen. Eigenlijk alle mankementen en problemen die je racefiets kan hebben zijn belangrijk om naar te kijken. Dit komt omdat deze de bieders voor je racefiets wel op kunnen vallen.

Vooral als je al een tijdje op een racefiets rijdt, is het belangrijk om objectief naar je racefiets te kijken. Dit komt omdat een koper wel mankementen kan zien die jij misschien niet ziet. Onder andere dingen zoals roest, de staat van de ketting, verlichting, de bel, de remmen en de banden.

Bij een racefiets zal er vooral gekeken worden naar de ketting, de remmen en de banden. Dit komt omdat deze voor racefietsen het belangrijkst zijn. Ook roestvorming kan een invloed hebben op de prijs van een racefiets.


De waarde van je racefiets verhogen voor de verkoop

Het is mogelijk om zelf de waarde van je racefiets te verhogen. Dit kun je doen door je racefiets voor de verkoop even naar de racefietsenmaker te brengen. Voor een niet al te hoge prijs kun je je racefiets hierdoor klaar voor verkoop laten maken.

Als jij je racefiets wil verkopen is het ook mogelijk om dit zelf aan te pakken. Dit kun je doen met staalwol en een likje verf. De dingen die kapot zijn kun je zelf even vervangen. Door dit te doen, kan de waarde van je racefiets ineens een heel stuk hoger worden en krijg je meer geld als je je racefiets verkoopt.


Fiets Verkopen?

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands