zonder gedoe. verkocht.

verkoop veilig vanuit huis

Persoonlijke hulp bij de verkoop

We stellen met onze expertise zorgvuldig de advertentie samen

We maken gebruik van ons gerenommeerde dealer netwerk

Wij nemen de onderhandelingen uit handen

Helpen met de levering, overschrijving en betaling

Fiets inruilen? Hier moet je op letten

Als je een nieuwe fiets wilt kopen, kan het voorkomen dat je nog een oude fiets hebt staan. Het is mogelijk om deze in te ruilen voor de koop van een nieuwe fiets. Door je fiets in te ruilen, is het mogelijk om korting te krijgen op de fiets die je koopt. Hoe beter de fiets eruit ziet, hoe beter de deal wordt die je krijgt bij een fiets inruilen.

De soort fiets om in te ruilen

Er zijn verschillende soorten fietsen die je in kunt ruilen voor een andere fiets. Veel fietsenwinkels nemen dit aanbod namelijk graag aan. Zo kan het zijn dat je nog een oude racefiets, mountainbike, ebike, stadsfiets, driewieler, speed pedelec of trekkingfiets hebt staan.

Deze fietsen kunnen een mooie korting voor je nieuwe fiets verzorgen. Hierbij is het wel belangrijk om te kijken naar de waarde van de fiets. De ene fiets heeft namelijk een veel hogere waarde dan de andere fiets. Zo is een ebike meer waard dan een stadsfiets.


De staat van de inruil fiets

Bij het inruilen van een fiets is de staat van de fiets erg belangrijk. Dit komt omdat een fiets die er goed uitziet, voor meer korting kan zorgen. Ook kun je er zelf wat aan doen om de staat van de fiets er beter uit te laten zien.

Zo is het mogelijk om de fiets te poetsen. Door de fiets te poetsen, ziet deze er nieuwer uit. Hierdoor kan de waarde van de fiets hoger zijn. Dit is iets wat je het beste kunt vragen aan een taxateur die meer verstand heeft van fietsen.

Losse boutjes geven een verkeerd beeld van een fiets. Hierom is het belangrijk om deze aan te draaien. Je kunt het beste alle boutjes even nakijken en aandraaien. Hierdoor lijkt het alsof de fiets goed onderhouden is geweest. De waarde van een fiets gaat hiermee ook verder omhoog.


Zelf je fiets verkopen

In sommige gevallen kun je ervoor kiezen om je fiets zelf te verkopen. Dit komt omdat niet elke fietsenhandelaar even blij is met oude fietsen. Hierdoor is het mogelijk dat je een korting krijgt voor de fietsen, maar deze korting niet al te hoog is. In sommige gevallen is het verkopen van je fiets dan een beter idee.

Fietsenhandelaars die wel blij zijn met oude fietsen, laten dit vaak duidelijk merken door dit op hun website te zetten of hier duidelijk voor te adverteren. Op die manier weet je zelf ook wanneer je hier goed voor kunt gaan en wanneer niet. Als je het niet zeker weet, kun je altijd bellen naar de fietsenhandelaar om het zeker te weten.


Je inruil fiets taxeren

Je kunt je fiets online laten taxeren. Het taxeren van een fiets zorgt ervoor dat je de waarde van de fiets kunt bepalen. Door je online bij ikwilvanmijnfietsaf aan te melden, is het mogelijk om dit te laten doen. Hier kun je ook je fiets verkopen als je dit liever hebt dan inruilen.

Om je fiets te laten taxeren, moet je je aanmelden bij ikwilvanmijnfietsaf. Hier kun je een beschrijving van je fiets met eventuele foto's plaatsen. Voordat je fiets zichtbaar gemaakt wordt, wordt deze eerst nagelopen door onze specialisten. Hierna kunnen de dealers bieden op de fiets.

Om de aanmelding helemaal compleet te maken, is de kans aanwezig dat je gebeld wordt. Dit wordt gedaan om je aanmelding helemaal compleet te maken. Hierna kunnen de dealers op je fiets bieden. De erkende dealers van ikwilvanmijnfietsaf kunnen bieden op je fiets. De veiling van de fiets wordt volledig geregeld door ikwilvanmijnfietsaf. Op die manier hoef je je hier zelf niet druk om te maken.

Fiets Verkopen?

Fiets doneren?

STAP 1

Aanmelden van je fiets

Meld je fiets snel en eenvoudig aan door een paar vragen over je fiets te beantwoorden. Voeg ook recente foto’s van je fiets toe voor een sneller resultaat.

STAP 2

Resultaat ontvangen

Binnen enkele dagen ontvang je van ons een persoonlijk aanbod, wij versturen geen automatisch genereerde taxaties. Ons voorstel is vrijblijvend.

STAP 3

Verkopen van je fiets

Ga je akkoord met ons voorstel? Dan brengen we je in contact met de koper.

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands