zonder gedoe. verkocht.
meld jouw speed pedelec gratis en vrijblijvend aan

Persoonlijke hulp bij de verkoop

We stellen met onze expertise zorgvuldig de advertentie samen

We maken gebruik van ons gerenommeerde dealer netwerk

Wij nemen de onderhandelingen uit handen

Helpen met de levering, overschrijving en betaling

De speed pedelec is perfect om snel en milieuvriendelijk grote afstanden af te leggen. Toch zijn er ook redenen voor eigenaren van speed pedelecs om deze te verkopen. Hieronder lees je hoe je dat het beste kan doen.


Redenen om je speed pedelec te verkopen

Speed pedelec verkopen vanwege een nieuwe baan

Veel mensen met een speed pedelec gebruiken deze voor het woon-werkverkeer. Je kan redelijk comfortabel tot zo’n 40 kilometer afleggen met een speed pedelec, waardoor het een ideaal vervoermiddel is voor forenzen. Je hebt bovendien geen last van files en het is nog goed voor je gezondheid ook! Ga je echter van baan wisselen en dichter bij huis werken? Dan is het wellicht tijd om de speed pedelec te verkopen. Deze fietsen brengen vaak nog goed geld op en verkoop kan weer een extra zakcentje opleveren.


Speed pedelec inruilen voor een gewone elektrische fiets

De speed pedelec kan snelheden bereiken tot wel 45 km/uur. Ideaal om snel ergens te komen, maar niet iedereen houdt ervan. Voor sommigen gaat een speed pedelec simpelweg te snel. Heb je een speed pedelec gekocht maar heb je ook genoeg aan een normale elektrische fiets? Dan kan je overwegen de speed pedelec te verkopen. Nieuw kosten deze fietsen duizenden euro’s, wat betekent dat een goed onderhouden speed pedelec nog een mooie inruilprijs oplevert. Met dat geld kan je een mooie elektrische fiets aanschaffen.


Speed pedelec verkopen voor de aanschaf van een nieuwe

Uiteraard zijn er ook echte liefhebbers die niets liever doen dan voluit met de speed pedelec over de weg rijden, en die altijd met het nieuwste model onderweg willen zijn. De enige reden om dan je speed pedelec te verkopen is om meteen weer een nieuwe aan te schaffen. Je speed pedelec verkopen aan de vakhandel is dan een prima optie. De inruilprijs die je krijgt voor je oude speed pedelec steek je meteen weer in een nieuwe!


De beste manieren om je speed pedelec te verkopen

Online verkopen via een verkoopplatform

Je kan overwegen om je speed pedelec te verkopen via Marktplaats of een ander platform. Het voordeel van deze platforms is dat ze een enorm groot bereik hebben en je dus veel potentiële kopers bereikt. Aan de andere kant zijn de nadelen ook bekend: onderhandelingen aan de deur met kopers en de tijd die dit kost.


Inruilen bij de vakhandel

Dit is een goed idee als je een nieuwe speed pedelec gaat kopen. Je kan dan je oude speed pedelec meteen verkopen aan de fietsenwinkel. Het voordeel is dat je met een betrouwbare ondernemer te maken hebt die met jou tot een goede afspraak wil komen. Nadeel is dat je niet de hoogste prijs zal vangen omdat de fietsenwinkel ook geld wil verdienen aan de verkoop van je oude speed pedelec.


Speed pedelec verkopen bij ikwilvanmijnfietsaf.nl

Als je liever alles online regelt dan is je speed pedelec verkopen bij ikwilvanmijnfietsaf.nl de beste optie. Je meldt je fiets online aan, stuurt een aantal mooie foto’s mee en daarna ontvang je een passend bod. Als je dit bod accepteert, heb je je fiets verkocht. Met de opbrengst ben je vrij om te doen wat je zelf wil.

Fiets Verkopen?

STAP 1

Aanmelden van je fiets

Meld je fiets snel en eenvoudig aan door een paar vragen over je fiets te beantwoorden. Voeg ook recente foto’s van je fiets toe voor een sneller resultaat.

STAP 2

Resultaat ontvangen

Binnen enkele dagen ontvang je van ons een persoonlijk aanbod, wij versturen geen automatisch genereerde taxaties. Ons voorstel is vrijblijvend.

STAP 3

Verkopen van je fiets

Ga je akkoord met ons voorstel? Dan brengen we je in contact met de koper.

Een elektrische fiets is een handig vervoersmiddel voor iedereen die weliswaar graag fietst, maar liever wat sneller en gemakkelijker vooruitkomt. Ben je echt sportief aangelegd, maar is een beetje ondersteuning desalniettemin welkom? Dan is er de speed pedelec. De speed pedelec is óók een elektrische fiets, maar hiermee kun je nog hogere snelheden halen, tot wel 45 kilometer per uur. De speed pedelec wordt daarom ook wel of high speed e-bike of gewoon speedbike genoemd. Aan die snelheid moet je als speedpedelec-fietser wel zelf bijdragen. In tegenstelling tot bij de gewone elektrische fiets − die op de hoogste stand haast vanzelf fietst − past de speed pedelec zijn ondersteuning namelijk aan jouw inspanning aan. Wil je hard fietsen, dan moet je dus ook hard trappen.


De speed pedelec is verkeerstechnisch gezien een soort brommer

Vanwege de hoge snelheden die je met een speed pedelec kunt behalen, moet je je houden aan de verkeersregels die gelden voor brommers. Zo mag je bijvoorbeeld niet fietsen op reguliere fietspaden tenzij het gaat om een verplicht fiets/bromfietspad. Omdat je op de weg rijdt, heeft de speed pedelec daarnaast verplicht een hoogwaardige bel, een achteruitkijkspiegel en een remlicht. Ook moet je een helm dragen. Tot slot hebben deze fietsen een geel kentekenplaatje dat laat zien dat de speedbike officieel geregistreerd is bij het RDW. Dit alles betekent dat de verkoop van je high speed e-bike iets meer handelingen vereist dan de verkoop van een gewone elektrische fiets.


Verkoop van je speed pedelec

Wil je je speed pedelec verkopen dat is je doelgroep 16 jaar en ouder en in het bezit van een bromfietsrijbewijs of een autorijbewijs. Nou kun je denken: dat houdt de koper zelf maar in de gaten, maar je zult samen op het postkantoor of bij een postagentschap je speedbike (het kenteken) officieel moeten overzetten op de naam van de koper. Om tijdverspilling te voorkomen, kun je maar beter zeker weten dat de koper wettelijk gezien de fiets ook daadwerkelijk van jou kan overnemen.


Een goede prijs voor je speed pedelec

De meest eenvoudige manier om je fiets te verkopen is via de dealer waar je je nieuwe speedbike koopt. Is jouw dealer niet zo happig op tweedehands fietsen, kun je niet inruilen omdat je geen nieuw exemplaar koopt of verkoop je je fiets gewoon liever zelf via tweedehandswebsites als Marktplaats? Dan komt het aan op je eigen verkoopvaardigheden. De belangrijkste daarvan is niet een vlotte babbel, maar het maken van een goede omschrijving van je speed pedelec.

  • Er is een reden waarom jij je speed pedelec verkoopt. Precies daarom zie je waarschijnlijk vooral wat er niet goed aan is. Dat is echter geen argument om je fiets voor een schijntje van de hand te doen. Check welke speed pedelecs nog meer worden aangeboden in jouw omgeving en kijk dan nog eens met een frisse blik naar je eigen exemplaar: wat is er nog goed aan jouw e-bike?
  • Heb je in de afgelopen jaren honderden kilometers afgelegd op je speed pedelec, dan heeft je speedbike misschien wel een emotionele waarde voor je. Die emoties drijven – onbewust – de verkoopprijs omhoog. Besef dat een koper die waarde niet ziet. Ook nu geldt: kijk objectief naar je fiets. Wat zou jij ervoor betalen als je buurman ‘m zou verkopen?
  • Onderbouw de prijs. Nieuwkomers op de speedbike-markt weten wellicht niet wat de reden is van het prijsverschil tussen een gewone elektrische fiets en een speed pedelec. Leg bijvoorbeeld uit dat de accu van een speedbike twee keer zo groot is en in nieuwstaat al snel zo’n 500 tot 1000 euro duurder is. Ook de krachtiger motor stuwt de prijs omhoog. Verder hangt je prijs natuurlijk af van de status van je fiets: heb je ‘m goed onderhouden of is-ie op tal van plekken gebutst en gehavend?


Verkoop via Ikwilvanmijnfietsaf.nl

Het bepalen van de juiste prijs voor je speed pedelec is belangrijk omdat je alleen geïnteresseerden aan je voordeur wilt hebben. Is de prijs/kwaliteitsverhouding niet in orde, dan kun je lang wachten voor je die ene koper hebt gevonden. Ondertussen sta jij je agenda leeg te plannen om potentiële kopers de mogelijkheid te geven je speedbike te testen. Geen zin in? Verkoop je speed pedelec dan via ikwilvanmijnfietsaf.nl. Een kind kan de was doen: maak goede foto’s, vul enkele gegevens in en je ontvangt binnen een week het hoogste bod uit een groep van 800 fietsenwinkels in de regio. Wij nemen je bovendien alle administratieve rompslomp uit handen. Dat klinkt niet alleen snel en gemakkelijk. Dat is het ook. Hoe het precies werkt, lees je hier.
Wil je interessante fiets blogs lezen? Misschien vind je dit ook leuk:

Ikwilvanmijnfietsaf.nl is dé site waar je eenvoudig en zonder gedoe je fiets, e-bike, mountainbike, speed pedelec, driewieler, racefiets verkoopt. Meld je fiets vrijblijvend aan.

De speed pedelec staat bekend onder verschillende namen. Andere namen voor de speed pedelec zijn namelijk speed bike of high speed e-bike. Het is mogelijk om op een speed pedelec tot 45 kilometer per uur te rijden. Een speed pedelec kun je ook goed verkopen. Dit komt omdat deze speed pedelecs veel geld waar kunnen zijn.


Een luxe speed pedelec verkopen

Een speed pedelec is in verschillende vormen te vinden. Dit komt omdat de ene speed pedelec luxer is dan de ander. Hoe luxer een speed pedelec is, hoe meer de speed pedelec waard is. Als je alle soorten speed pedelecen bij elkaar neemt, valt de speed pedelec onder één van de duurste speed pedelecs om te kopen.

Ook bij de tweedehands speed pedelecs is dit het geval. Dit komt omdat een tweedehands speed pedelec veel dure onderdelen heeft. Ook valt de mogelijkheid tot 45 kilometer per uur speed pedelecen onder luxe. Hierdoor is de prijs van een speed pedelec redelijk hoog. Dit maakt een speed pedelec verkopen wel gunstig voor de verkoper. Bij een speed pedelec verkopen die in goede staat is weet je dus dat je altijd een goed bedrag er voor terugkrijgt.


De vraag bepaalt de prijs bij een speed pedelec verkopen

Hierna is het de vraag hoeveel mensen behoefte hebben aan een tweedehands speed pedelec. Dit is namelijk ook van invloed op de waarde van de speed pedelec. De vraag naar speed pedelecs is niet erg groot. Dit komt omdat er maar een bepaalde groep aan mensen is die een speed pedelec willen kopen.

Omdat de vraag niet heel groot is, is het voor fietshandelaren niet de meest aantrekkelijke speed pedelec om te kopen. De verkoopprijs is hoog, maar de kans is dat het even duurt voordat de speed pedelec verkocht is. Hierdoor proberen de handelaren vaak voor een lage prijs een speed pedelec in te kopen.

Er is wel relatief veel vraag naar onderdelen voor speed pedelecs. Op het moment dat een speed pedelec kapot gaat, hebben veel speed pedelecenwinkels geen oplossing hiervoor. Tweedehands speed pedelec onderdelen kunnen de oplossing bieden voor dit probleem.


Leeftijd bepaalt de waarde bij een speed pedelec verkopen

Ook de leeftijd van de speed pedelec heeft een grote invloed op de waarde van de speed pedelec. Dit komt omdat een oude speed pedelec eerder mankementen kan krijgen. Hoe jonger de speed pedelec is, hoe meer deze waard is. Een oude speed pedelec daalt flink in waarde per jaar.

Een normale speed pedelec wordt vaak na 8 jaar afgekeurd. Dit maakt dat de speed pedelec niets meer waard is. Bij een speed pedelec ligt dit vaak anders. Aangezien de speed pedelec beschikt over een motor, kan de speed pedelec er na 8 jaar nog goed uitzien. Hierdoor kan de speed pedelec alsnog verkocht worden.


Hoe ziet de speed pedelec eruit?

Ook hoe de speed pedelec eruit ziet is van belang voor de waarde als je de speed pedelec wil verkopen. Hoe beter de speed pedelec eruit ziet, hoe meer deze waard is. Als je zelf veel op de speed pedelec gespeed pedelect hebt, kan het lastig zijn om objectief naar de speed pedelec te kijken. Echter kun je het beste kijken vanuit het punt van de verkoper.

Hierdoor kun je het beste kijken naar dingen zoals roestvorming, de ketting, remmen, de bel en de banden. Zodra deze in goede staat zijn, is de kans groot dat je veel voor de speed pedelec kunt krijgen.


De waarde verhogen om de speed pedelec te verkopen

Het is soms ook mogelijk om de speed pedelec te verhogen in waarde. Door kapotte onderdelen zoals lampen of bellen te vervangen, kan de waarde al omhoog gaan. Ook oppervlakkige schade zoals roest kan de waarde naar beneden halen. Door dit op te schuren met staalwol, is het mogelijk om de waarde alsnog omhoog te krijgen. Zo krijg je extra geld bij een speed pedelec verkopen.

Een andere manier om dit te doen, is je speed pedelec voor de verkoop naar de fietsenmaker te brengen. Deze kan je speed pedelec voor een klein prijsje opknappen voor de verkoop. Er zijn dus meerdere aspecten om rekening mee te houden bij een speed pedelec verkopen.

Een elektrische fiets is een handig vervoersmiddel voor iedereen die weliswaar graag fietst, maar liever wat sneller en gemakkelijker vooruitkomt. Ben je echt sportief aangelegd, maar is een beetje ondersteuning desalniettemin welkom? Dan is er de speed pedelec. De speed pedelec is óók een elektrische fiets, maar hiermee kun je nog hogere snelheden halen, tot wel 45 kilometer per uur. De speed pedelec wordt daarom ook wel of high speed e-bike of gewoon speedbike genoemd. Aan die snelheid moet je als speedpedelec-fietser wel zelf bijdragen. In tegenstelling tot bij de gewone elektrische fiets − die op de hoogste stand haast vanzelf fietst − past de speed pedelec zijn ondersteuning namelijk aan jouw inspanning aan. Wil je hard fietsen, dan moet je dus ook hard trappen.


De speed pedelec is verkeerstechnisch gezien een soort brommer

Vanwege de hoge snelheden die je met een speed pedelec kunt behalen, moet je je houden aan de verkeersregels die gelden voor brommers. Zo mag je bijvoorbeeld niet fietsen op reguliere fietspaden tenzij het gaat om een verplicht fiets/bromfietspad. Omdat je op de weg rijdt, heeft de speed pedelec daarnaast verplicht een hoogwaardige bel, een achteruitkijkspiegel en een remlicht. Ook moet je een helm dragen. Tot slot hebben deze fietsen een geel kentekenplaatje dat laat zien dat de speedbike officieel geregistreerd is bij het RDW. Dit alles betekent dat de verkoop van je high speed e-bike iets meer handelingen vereist dan de verkoop van een gewone elektrische fiets.


Verkoop van je speed pedelec

Wil je je speed pedelec verkopen dat is je doelgroep 16 jaar en ouder en in het bezit van een bromfietsrijbewijs of een autorijbewijs. Nou kun je denken: dat houdt de koper zelf maar in de gaten, maar je zult samen op het postkantoor of bij een postagentschap je speedbike (het kenteken) officieel moeten overzetten op de naam van de koper. Om tijdverspilling te voorkomen, kun je maar beter zeker weten dat de koper wettelijk gezien de fiets ook daadwerkelijk van jou kan overnemen.


Een goede prijs voor je speed pedelec

De meest eenvoudige manier om je fiets te verkopen is via de dealer waar je je nieuwe speedbike koopt. Is jouw dealer niet zo happig op tweedehands fietsen, kun je niet inruilen omdat je geen nieuw exemplaar koopt of verkoop je je fiets gewoon liever zelf via tweedehandswebsites als Marktplaats? Dan komt het aan op je eigen verkoopvaardigheden. De belangrijkste daarvan is niet een vlotte babbel, maar het maken van een goede omschrijving van je speed pedelec.

ü Er is een reden waarom jij je speed pedelec verkoopt. Precies daarom zie je waarschijnlijk vooral wat er niet goed aan is. Dat is echter geen argument om je fiets voor een schijntje van de hand te doen. Check welke speed pedelecs nog meer worden aangeboden in jouw omgeving en kijk dan nog eens met een frisse blik naar je eigen exemplaar: wat is er nog goed aan jouw e-bike?

ü Heb je in de afgelopen jaren honderden kilometers afgelegd op je speed pedelec, dan heeft je speedbike misschien wel een emotionele waarde voor je. Die emoties drijven – onbewust – de verkoopprijs omhoog. Besef dat een koper die waarde niet ziet. Ook nu geldt: kijk objectief naar je fiets. Wat zou jij ervoor betalen als je buurman ‘m zou verkopen?

ü Onderbouw de prijs. Nieuwkomers op de speedbike-markt weten wellicht niet wat de reden is van het prijsverschil tussen een gewone elektrische fiets en een speed pedelec. Leg bijvoorbeeld uit dat de accu van een speedbike twee keer zo groot is en in nieuwstaat al snel zo’n 500 tot 1000 euro duurder is. Ook de krachtiger motor stuwt de prijs omhoog. Verder hangt je prijs natuurlijk af van de status van je fiets: heb je ‘m goed onderhouden of is-ie op tal van plekken gebutst en gehavend?


Verkoop via Ikwilvanmijnfietsaf.nl

Het bepalen van de juiste prijs voor je speed pedelec is belangrijk omdat je alleen geïnteresseerden aan je voordeur wilt hebben. Is de prijs/kwaliteitsverhouding niet in orde, dan kun je lang wachten voor je die ene koper hebt gevonden. Ondertussen sta jij je agenda leeg te plannen om potentiële kopers de mogelijkheid te geven je speedbike te testen. Geen zin in? Verkoop je speed pedelec dan via ikwilvanmijnfietsaf.nl. Een kind kan de was doen: maak goede foto’s, vul enkele gegevens in en je ontvangt binnen een week het hoogste bod uit een groep van 800 fietsenwinkels in de regio. Wij nemen je bovendien alle administratieve rompslomp uit handen. Dat klinkt niet alleen snel en gemakkelijk. Dat is het ook. Hoe het precies werkt, lees je hier.

Fiets Verkopen?

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands