Zonder gedoe. verkocht.
meld gratis en vrijblijvend aan

Persoonlijke hulp bij de verkoop

We stellen met onze expertise zorgvuldig de advertentie samen

We maken gebruik van ons gerenommeerde dealer netwerk

Wij nemen de onderhandelingen uit handen

Helpen met de levering, overschrijving en betaling

Fietsen is populairder dan ooit in Nederland. Sterker nog, er zijn in ons land meer fietsen dan mensen! De belangrijkste trend in de afgelopen jaren is natuurlijk de opkomst van de elektrische fiets. Veel mensen hebben de overstap gemaakt naar elektrisch en willen graag hun oude fiets verkopen. Heb je ook een fiets die je wilt verkopen? Hieronder vertellen we je over de verschillende manieren waarop dat kan en wat de voor-en nadelen zijn.


Fiets verkopen aan familie, vrienden of kennissen

Als je de hoogste prijs wilt vangen voor je oude fiets dan is verkopen aan familie of vrienden waarschijnlijk de beste keuze. Zij kennen de fiets en ze kennen jou. Ze weten dus wat ze kopen, het is vertrouwd en zijn hierdoor bereid een hogere prijs te betalen. Een eenvoudige keuze dus zou je denken. Maar er zitten ook zeker nadelen aan je fiets verkopen of elektrische fiets verkopen aan familie of vrienden. Als er achteraf problemen zijn, omdat de fiets bijvoorbeeld gebreken heeft, dan is het belangrijk hier goed mee om te gaan. Doe je dat niet, dan is er kans op onenigheid en misschien zelfs ruzie in de familie of vriendenkring. Denk dus goed na voordat je hiervoor kiest.


Fiets verkopen via Facebook of Marktplaats

Dit is misschien wel de populairste manier om je fiets te verkopen. Adverteren op Facebook en Marktplaats is gratis, de websites trekken enorm veel bezoekers en de kans dat je een koper treft is dan ook redelijk groot. Aan de andere kant zijn er heel veel andere mensen die hun oude fiets verkopen op deze websites, dus jouw advertentie valt minder op. Het grootste nadeel dat veel mensen noemen is echter de verkoop zelf, vooral het onderhandelen met kopers en bezoekers aan de deur die de fiets willen zien. Als je dit vervelend vindt dan is je fiets verkopen op Marktplaats of Facebook misschien niet zo’n goed idee.


Fiets inruilen bij fietsenwinkel

Veel eigenaren kiezen ervoor hun oude fiets in te ruilen bij de fietsenwinkel, wanneer ze daar een nieuwe fiets gaan kopen. Je fiets moet dan wel in een goede staat zijn en niet al te oud, anders kan de fietsenwinkel hem ook niet doorverkopen. De inruilwaarde die je krijgt zal lager zijn dan de prijs bij verkoop via Marktplaats of aan familie/vrienden. Het voordeel is dat je alleen onderhandelt met de fietsenwinkel. Kom je tot een deal? De inruilwaarde zie je terug als korting op de factuur. En dat kan een boel geld schelen!


Fiets online verkopen

Zoek je gemak? Dan is online verkopen van je oude fiets dé oplossing. Bij ikwilvanmijnfietsaf.nl kan je gratis je oude fiets aanmelden voor verkoop. Dat werkt heel eenvoudig. Vul de gegevens in en stuur een aantal goede foto’s mee. Hierna komt je fiets in een veiling en ontvang je het beste bod. Accepteer je dat bod, dan is je fiets verkocht. Je hoeft alleen nog maar contact op te nemen met de koper over de betaling en aflevering. Zo verkoop je je fiets snel, veilig en zonder gedoe!

Fiets Verkopen?

STAP 1

Aanmelden van je fiets

Meld je fiets snel en eenvoudig aan door een paar vragen over je fiets te beantwoorden. Voeg ook recente foto’s van je fiets toe voor een sneller resultaat.

STAP 2

Resultaat ontvangen

Binnen enkele dagen ontvang je van ons een persoonlijk aanbod, wij versturen geen automatisch genereerde taxaties. Ons voorstel is vrijblijvend.

STAP 3

Verkopen van je fiets

Ga je akkoord met ons voorstel? Dan brengen we je in contact met de koper.

Fiets verkopen? Bepaal in 5 stappen de waarde van je fiets

Hij staat al maanden ongebruikt in de schuur, hij fietst niet lekker meer of je hebt besloten jezelf eindelijk zo’n fijne elektrische fiets cadeau te doen. Wat de reden ook is om jouw stalen ros te verkopen, het zou mooi zijn als je er nog een leuk bedrag voor kunt vangen. Maar wat is reëel? Om de waarde van je fiets te kunnen bepalen, is een aantal zaken belangrijk. We zetten ze in dit artikel even voor je op een rijtje.


#1 | Type fiets - Welk type fiets is het meest waard en welke het minst?

Het aanbod in fietsen is ongekend groot. Stap een willekeurige fietsenwinkel binnen en je hebt een ruime keuze uit stadsfietsen, sportfietsen, hybride fietsen, mountainbikes, elektrische fietsen en tourfietsen. In principe geldt: hoe geavanceerder de fiets, hoe meer waard hij is. Een stadsfiets is bijvoorbeeld relatief basic als je ‘m vergelijkt met een hybride fiets of een elektrische fiets en dat is te zien aan de prijs. Maar ook binnen een categorie zijn veel prijsverschillen te zien. Denk maar eens aan het enorme aanbod aan mountainbikes of ATB’s, crossfietsen, gravelbikes en racefietsen in de categorie ‘sportieve fietsen’. Me zoveel variatie krijgt je ‘cross-overs’ in de prijsopbouw. Met andere woorden: een ultraluxe tweedehands elektrische fiets is meer waard dan een gemiddelde tweedehands racefiets, maar beide zijn nog altijd meer waard dan een basic stadsfiets. Kortom: het type fiets zegt wel iets, maar de uitvoering zegt meer.


#2 | Vraag & aanbod - Is er veel vraag naar jouw fiets?

Fiets verkopen? Doe dan je voordeel met de huidige schaarste in de markt. Onderdelen voor nieuwe fietsen zijn momenteel maar moeilijk verkrijgbaar. Tweedehandsfietsen zijn daarom populairder dan ooit. Dat geldt eigenlijk voor elk type fiets, maar de meest gangbare fietsen gaan uiteraard het hardst. Dus doe er je voordeel mee!


#3 | Leeftijd - Hoe jonger je fiets, hoe meer hij waard is

De waarde van je fiets neemt af naarmate hij ouder is. Als we ervan uitgaan dat de aankoopprijs van je fiets rond de €750 of hoger was, dan moet je er rekening mee houden dat je fiets na ongeveer acht jaar is afgeschreven. Elk jaar dat de fiets veroudert, neemt de waarde van de fiets met een 1/8 deel af. Met die gegevens kun je dus zelf een rekensommetje maken.

Was je fiets goedkoper dan €750, dan verloopt die afschrijving nog sneller. Zo is een fiets van onder de €100 na slechts één jaar nog maar de helft waard.


#4 | De staat van je fiets - Wat zegt de staat van je fiets over de waarde?

Doen de remmen het nog? Werkt de verlichting? Rammelt de kettingkast erg of zit er veel roest op de velgen? Het zijn allemaal zaken die mede de waarde van je fiets bepalen. Maak je nog dagelijks gebruik van je fiets, dan vallen zulke mankementen waarschijnlijk niet meer op. Probeer je fiets daarom objectief te bekijken. Als jij ‘m zou moeten kopen, waar valt je oog dan op? Denk aan:

-       Roestvorming op de velgen

-       De staat van de ketting: soepelheid en roest

-       De verlichting: werkt die nog aan voor- en achterzijde?

-       Doet de bel het nog?

-       Werken de remmen goed

-       Zijn de banden volledig afgesleten of zit er nog profiel op?

Heb je een elektrische fiets, dan is de staat van de accu ook bepalend. Laad hij nog snel op en loopt de accu niet te snel weer leeg? Gefeliciteerd: je fiets is weer een paar tientjes meer waard geworden!


#5 | Tot slot: check (online) tweedehandswinkels

Na het doorlopen van de bovenste vier punten, heb je waarschijnlijk al een aardig idee of je voor jouw fiets de hoofdprijs kunt vragen of dat je van de verkoop juist niet te veel moet verwachten. Maar een exacte prijsbepaling blijft lastig, juist omdat er zoveel factoren meespelen. Wil je toch een indicatie? Kijk dan online eens wat er zoal wordt gevraagd voor én geboden op vergelijkbare fietsen.


Verhoog zelf de waarde van je fiets

Zelf de waarde van je fiets verhogen? Jazeker, dat kan best. De makkelijkste manier is het wegbrengen van je fiets naar de fietsenmaker met de boodschap: lap ‘m weer op. Daarmee verbetert de staat van de fiets ongetwijfeld flink, maar de fietsenmaker werkt uiteraard ook niet voor niks. Je kunt er ook voor kiezen om zelf je fiets weer wat op te kalefateren. Koop een setje nieuwe snelbinders, ga roestvlekken op het stuur en de velgen te lijf met een bolletje staalwol, monteer een nieuwe bel op het stuur en vervang de kapotte lampjes in de voorlamp of het achterlicht. Zet ten slotte een paar nieuwe banden op je fiets en hij oogt weer als nieuw. Succes met de verkoop!

Naast fietsen bieden wij met dit platform ook de mogelijkheden tot het kopen of de verkoop van jouw auto, scooter, motor of camper!

Fiets Verkopen?

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands