Zonder gedoe. verkocht.
meld jouw mountainbike gratis en vrijblijvend aan

Persoonlijke hulp bij de verkoop

We stellen met onze expertise zorgvuldig de advertentie samen

We maken gebruik van ons gerenommeerde dealer netwerk

Wij nemen de onderhandelingen uit handen

Helpen met de levering, overschrijving en betaling

Alhoewel we in Nederland geen bergen hebben, is de mountainbike enorm populair. De tracks die overal in het land zijn uitgezet trekken elke week duizenden liefhebbers die er samen of met vrienden op uit trekken. Niet alleen nieuwe mountainbikes zijn in trek, ook tweedehands exemplaren zijn zeer gewild. Wil je je oude mountainbike verkopen? Lees dan hier onze tips.

Tweedehands mountainbikes zijn geld waard. De prijzen van nieuwe fietsen zijn enorm hoog waardoor veel kopers nu liever voor een tweedehands exemplaar kiezen dan voor een nieuwe mountainbike. Dit geldt in het bijzonder voor beginners. Toch zijn natuurlijk niet alle mountainbikes hetzelfde en ook de prijzen verschillen.


Wat bepaalt de prijs als je je mountainbike gaat verkopen?

Merk en kwaliteit van de onderdelen

Kopers van gebruikte mountainbikes zijn op zoek naar kwaliteit. Als je jouw mountainbike gaat verkopen check dan vooral eerst het merk. Populaire merken zijn bijvoorbeeld Bianchi, Cannondale, Cube, Ghost, Giant en Scott. Daarnaast is de kwaliteit van de gemonteerde onderdelen een belangrijk verkoopargument. Denk dan vooral aan de remmen, de wielen, de derailleur en de ketting. Shimano en Sram zijn bekende namen die de waarde van jouw mountainbike bij verkoop zeker verhogen.


Staat van onderhoud

Wanneer je een mountainbike gaat verkopen zal deze veel minder opbrengen als de staat van onderhoud slecht is, ook al is jouw fiets van een bekend merk. Zeker bij mountainbikes is goed onderhoud cruciaal omdat anders alle onderdelen razendsnel slijten. Bewuste mountainbikers weten dat en onderhouden hun fiets minutieus. Zij ontvangen de hoogste prijs bij verkoop van hun mountainbike.


Drie manieren om je mountainbike te verkopen

Online advertentieplatform

Je kan je mountainbike op verschillende manieren verkopen. Denk bijvoorbeeld aan Marktplaats of Facebook. Daarnaast zijn er forums over mountainbikes waar je je fiets kan verkopen. Het zijn prima opties wanneer je er niet tegenop ziet om zelf een advertentie te maken en het contact met kopers te onderhouden. Zeker bij mountainbike krijg je vaak veel vragen van kopers die meer willen weten.


Inruilen bij de fietsenwinkel

Je mountainbike verkopen aan de fietsenwinkel is vooral een goed idee wanneer jouw mountainbike in topconditie is, en als je in diezelfde fietsenwinkel een nieuwe fiets aanschaft. Zomaar een fiets inkopen doen de meeste fietsenwinkels namelijk niet, tenzij het een zeer speciaal exemplaar is. De inruilprijs zie je terug als korting op de aanschaf van een nieuwe fiets.


Mountainbike verkopen bij ikwilvanmijnfietsaf.nl

Zoek je gemak? Dan is je mountainbike verkopen bij ikwilvanmijnfietsaf.nl de perfecte oplossing. Je meldt je fiets online aan, upload een aantal goede foto’s en daarna ontvang je een bod van een van de 800 aangesloten handelaren. Als je het bod accepteert, heb je je fiets verkocht en hoef je alleen nog een afspraak te maken met de koper over de betaling en levering. Snel, simpel en zonder gedoe!

Fiets Verkopen?

STAP 1

Aanmelden van je fiets

Meld je fiets snel en eenvoudig aan door een paar vragen over je fiets te beantwoorden. Voeg ook recente foto’s van je fiets toe voor een sneller resultaat.

STAP 2

Resultaat ontvangen

Binnen enkele dagen ontvang je van ons een persoonlijk aanbod, wij versturen geen automatisch genereerde taxaties. Ons voorstel is vrijblijvend.

STAP 3

Verkopen van je fiets

Ga je akkoord met ons voorstel? Dan brengen we je in contact met de koper.

Mountainbike verkopen? 800 dealers zitten op je te wachten!

Lekker een paar uur behendig sturen tussen de bomen door en met enige regelmatig tot aan je nek in de drek thuiskomen. Ja, een beetje mountainbiker is niet vies van een flinke inspanning en minstens zoveel modderspetters. Er is immers weinig dat zoveel voldoening geeft als de natuur in, off the beaten track, over kilometerslange kronkelige paadjes, via steile hellinkjes en door ongerepte duinen, heide of loofbossen. Ontspanning door inspanning.

Jij & je mountainbike

Na al die uren op dat zadel en met je handen stevig om het stuur gevouwen is je mountainbike bijna een soort ‘partner in crime’ geworden. Jullie brachten samen al vele uren door. Je nam ‘m in de herfst altijd mee naar Terschelling, trok met enige regelmaat in het vroege voorjaar de Limburgse heuvels in, en trapte vele zaterdagen weg met je zoon of dochter of met je zelf bij elkaar gezochte fietskameraden. Maar eerlijk is eerlijk: de concurrentie is groot. Nieuwe modellen staan naar je te lonken alsof het niets is. En een lichter frame lijkt je ook wel wat. Dus na enig wikken en wegen hak je uiteindelijk toch de knoop door: je mountainbike moet verkocht worden zodat er ruimte komt voor een ander exemplaar.

Nieuwe tijd, nieuwe hobby?

Wat natuurlijk ook kan, is dat je mountainbike plaats moet maken voor wat anders. Je peddelt bij nader inzien toch liever op asfalt dan op zandpaden of je hebt besloten samen met je partner op fietsvakantie te gaan en jullie gaan nu op zoek naar een mooie set elektrische fietsen. Hoe dan ook: die mountainbike staat je in de weg. Het is de hoogste tijd om ‘m op te poetsen tot-ie glimt, hem voor een laatste keer een onderhoudsbeurt te geven en hem te koop aan te bieden. Nederland is een fietsminnend land, dus er zijn gegadigden genoeg.

Tips bij de verkoop van je mountainbike

Wees bij het opstellen van je advertentie zo volledig mogelijk. Wat je zeker moet benoemen – naast merk en framemaat – is: type remmen, materiaal van het frame, soort vering, type en staat van de banden, de wielmaat, het soort stuur en het type zadel. Vermeld ook de leeftijd van je mountainbike. Heb je je fiets weinig gebruikt, benoem dat dan ook en leg uit waarom. En heb je de schuur nog vol liggen met reserveonderdelen of accessoires? Aarzel niet om die gelijk met de mountainbike te verkopen met de mededeling dat de koper die er gratis bijkrijgt. Zitten er prijzige dingen bij, dan verhoog je simpelweg je minimale prijs voor de mountainbike. Een alles-in-één-koop is zowel voor jou als verkoper als voor de koper altijd een deal die voldoening geeft. Jij bent alles kwijt, hij of zij is helemaal klaar om te gaan mountainbiken.

Verkoop van je mountainbike

Mooie herinneringen laten zich niet zomaar wegpoetsen, dus je gunt je mountainbike natuurlijk wel een goed tweede leven. De vraag is: waar? Want het zou óók mooi zijn als je aan de verkoop een leuk zakcentje overhoudt. Daarmee kun je eindelijk die nieuwe fietscomputer halen of jezelf een montagestandaard cadeau doen zodat het afspuiten van je mountainbike voortaan in een mum van tijd gedaan is. Kortom: op koopjesjagers zit je niet te wachten. Gelukkig zijn er meerdere manieren om je mountainbike snel en makkelijk te verkopen voor een nette prijs.

800 dealers staan op jou te wachten

De meest eenvoudige manier om je fiets te verkopen is via de dealer waar je je nieuwe mountainbike gaat kopen. Hij weet ‘m op waarde te schatten. Maar de wereld is groter dan dat. Waarom zou je je fiets niet regionaal aanbieden aan, laten we zeggen, 800 dealers? Het kan als je gebruik maakt van de service van ikwilvanmijnfietsaf.nl. Dat werkt als volgt:

1.    Je zet je mountainbike goed op de foto, het liefst van verschillende kanten.

2.    Je vult de gevraagde gegevens in zoals merk en type en de gebruiksstatus van je mountainbike.

3.    Wij leggen jouw foto’s en de gegevens voor aan 800 fietsenwinkels in de regio.

4.    Die fietsenwinkels bieden op jouw mountainbike en wij selecteren hieruit het hoogste bod.

5.    Binnen een week ontvang je van ons een e-mail met daarin het bod en de vraag of je je mountainbike inderdaad voor dat bedrag van de hand wilt doen.

6.    Wij sluiten vervolgens de deal voor je en maken een afspraak om je mountainbike bij je op te halen. Niet veel later staat het bedrag op je bankrekening.

Wij nemen je dus alle administratieve rompslomp uit handen. Dat klinkt niet alleen snel en gemakkelijk. Dat is het ook. En terwijl wij voor jou aan het werk zijn, kun jij al je tijd besteden aan en je verheugen op nieuwe avonturen met je racefiets, elektrische fiets of waar jij je zinnen ook op gezet hebt.
Wil je meer weten over hoe we de verkoop van jouw mountainbike aanpakken? Op deze pagina hebben we het stappenproces uitgebreid beschreven. Dan zien we je daar!

Fiets Verkopen?

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands