Veelgestelde vragen

Ikwilvanmijnfietsaf.nl helpt je bij de verkoop van je fiets. We vergelijken prijzen, adviseren en bemiddelen tussen jou en de aangesloten dealers om zo te komen tot een prijs waar jij tevreden mee bent.
Ikwilvanmijnfietsaf.nl werkt met een netwerk van RDW-erkende dealers die kunnen bieden op je fiets. Alleen de dealers die we toegang hebben gegeven tot het aanbod kunnen je fiets zien en biedingen plaatsen. Daardoor kunnen we zeggen dat het verkopen van je fiets via ons 100% veilig is.
Nee, ikwilvanmijnfietsaf.nl koopt zelf geen fietsen in. We kunnen daardoor optimaal jouw belangen behartigen in de onderhandelingen met mogelijke kopers.
Ja, onze dienstverlening is gratis. Zowel aan het aanmelden van je fiets als de daadwerkelijke verkoop zitten geen kosten verbonden.
De fietsdealers die bij ons zijn aangesloten dragen de kosten voor de dienstverlening. Hierdoor blijft de service van ikwilvanmijnfietsaf.nl voor jou als verkoper gratis.

Omdat we een uitgebreid en actief netwerk van dealers hebben is het mogelijk al binnen 1 dag je fiets te verkopen. Je fiets blijft in eerste instantie 4 dagen in de veiling staan. Dit kan verlengd worden met nog eens 4 dagen.

Ikwilvanmijnfietsaf.nl hecht veel waarde aan ervaringen. Op die manier kunnen we onze dienstverlening continu verbeteren. Je kunt de ervaring van anderen met ikwilvanmijnfietsaf.nl vinden op Trustpilot, een onafhankelijk reviewplatform waar consumenten hun ervaring met onze dienstverlening kunnen delen.

Op ikwilvanmijnfietsaf.nl kun je in een paar stappen je fiets aanmelden. Je begint met de keuze van je merk en model. In de volgende stap kun je de eigenschappen van je fiets invullen. Voeg ook foto’s toe, daarmee vergroot je namelijk de kans op het ontvangen van biedingen. Tot slot vragen we je om enkele contactgegevens in te vullen. Op die manier kunnen we je informeren over de biedingen.
De contactgegevens die we tijdens het aanmeldproces vragen gebruiken we alleen om je te informeren over de voortgang van het verkoopproces en om je te informeren over het hoogste bod. Dealers brengen op basis van de fietsgegevens hun bod uit. Je contactgegevens worden niet bij de advertentie getoond. Pas wanneer je akkoord gaat met het hoogste bod wisselen we de contactgegevens uit. Jij ontvangt daarbij ook de gegevens van de kopende partij.

Mocht je geen foto’s hebben toegevoegd, dan ontvang je automatisch een mailtje van ons zodat je je aanmelding compleet kunt maken met foto’s. Deze plaatsen wij voor je bij je fietsgegevens, zodat dit zichtbaar wordt voor dealers. Je kunt je foto’s ook via WhatsApp sturen naar 053-2084444 of mailen naar klantenservice@ikwilvanmijnfietsaf.nl. Dan voegen wij ze voor je toe aan je aanmelding.

Je kunt zelf je gegevens niet wijzigen. Heb je een wijziging of toevoeging bij je aanmelding? Dan kunnen wij dit voor je invoeren. Je kunt de wijziging mailen naar klantenservice@ikwilvanmijnfietsaf.nl of via WhatsApp sturen naar 053-2084444. Bellen kan natuurlijk ook, geef je wijzing dan door via 053-2084444. We zorgen er dan ook voor dat je wijzigingen worden doorgegeven aan de dealers die al een bod hebben uitgebracht.

Een fiets waar nog financiering op zit kan alleen worden verkocht met goedkeuring van de financieringsmaatschappij. De fiets geldt als onderpand voor de financiering en zolang hij niet is afbetaald is de tenaamstellingscode in het bezit van de kredietverstrekker. Als kredietnemer hoor je eerst de financiering af te lossen voordat je de tenaamstellingscode krijgt, en dus je fiets kunt verkopen. In sommige gevallen is het mogelijk dat de dealer, in goed overleg, het openstaande bedrag afdraagt aan de financieringsmaatschappij. De dealer ontvangt hierna de tenaamstellingscode waarmee hij de fiets kan vrijwaren. Het eventuele restbedrag wordt daarna aan de verkoper overgemaakt.

Nee, je bent niet verplicht het bod dat je ontvangt te accepteren. Als je het niet eens bent met een geplaatst bod kun je je fiets nog een keer aanbieden. Je hoeft hiervoor niet nog een keer je fiets aan te melden. Je kunt bellen met een van onze medewerkers op 053-2084444 en wij plaatsen je fiets dan nogmaals in de veiling.

Je krijgt altijd tijd om na te denken of je akkoord gaat met een bod. Een bod is 14 dagen geldig. Zodra je akkoord bent gegaan heb je een overeenkomst op afstand gesloten. De bedenktijd geldt vanaf dat moment niet meer.

Een dealer plaatst een bod op basis van de gegevens die jij hebt ingevuld bij de aanmelding. Als je akkoord gaat hoef je in principe niet meer te onderhandelen met de dealer. Je krijgt tijdens de overdracht het afgesproken bedrag uitbetaald. Dit geldt alleen wanneer de omschrijving van je fiets klopt en je eventuele bijzonderheden hebt vermeld. Ziet de dealer bij de overdracht dat de fiets anders is dan omschreven en kan hij dit onderbouwen? Dan mag hij een tegenbod doen. Je bepaalt zelf of je met dit tegenbod akkoord gaat. Als je niet akkoord gaat is de verkoopovereenkomst kosteloos ontbonden. We adviseren je in deze situatie wel om ter plekke telefonisch contact met ons op te nemen op 053-2084444, zodat we samen kunnen kijken naar een passende oplossing.

Je fiets verkopen doe je niet elke dag. De verkoop gaat een stuk gemakkelijker en sneller als je je fiets zo gedetailleerd en realistisch mogelijk omschrijft. De dealers plaatsen hun bod op basis van jouw ingevulde gegevens. Vergeet niet om eventuele schade te vermelden. We raden je ook aan om duidelijke en recente foto’s toe te voegen van je fiets. Zorg er wel voor dat je je fiets schoonmaakt voordat je de foto’s maakt.
Zodra je akkoord gaat met het bod, telefonisch of per mail, ontvang je een e-mail met daarin de contactgegevens van de dealer. Je stemt telefonisch met de dealer af wanneer je de fiets gaat overdragen. In sommige gevallen wordt de fiets opgehaald. In de e-mail die je van ons ontvangt is deze informatie ook duidelijk omschreven.
Je krijgt het geld op het moment van de overdracht. De dealer kan het bedrag contant aan je uitbetalen of via een bankoverschrijving overmaken. Je kunt van tevoren met de dealer afspreken hoe jij het geld het liefst wilt ontvangen.

Voordat je akkoord gaat met een bod wordt aangegeven of je de fiets moet brengen of dat hij wordt opgehaald. Mocht je fiets niet meer rijdbaar zijn, dan kun je dit bij de aanmelding aangeven. In dat geval wordt de fiets sowieso opgehaald.

Probeer altijd contact binnen de openingstijden van het bedrijf contact op te nemen. Dit kan per dealer verschillen. Lukt het je binnen de openingstijden niet om de dealer te bereiken? Neem dan contact op met onze klantenservice via klantenservice@ikwilvanmijnfietsaf.nl of 053-2084444. Wij proberen dan contact op te nemen met de dealer zodat er een afspraak kan worden gemaakt.

De dealer die je fiets koopt heeft het recht om je fiets te controleren op schade of mankementen. Daarom is het belangrijk dat de omschrijving die je tijdens de aanmelding hebt gegeven overeenkomt met de staat van je fiets. Ziet de dealer iets dat je tijdens de aanmelding niet hebt doorgegeven, en kan hij dit aantonen? Dan mag hij een tegenbod doen. Je bent niet verplicht dit bod te accepteren. Dit geldt niet als annulering en je ontvangt daarom in dit geval geen annuleringsfactuur. We raden je wel aan om in deze situatie ter plekke contact met onze klantenservice op te nemen. We proberen dan samen tot een oplossing te komen.

Ja, dat kan. Er zijn bij ikwilvanmijnfietsaf.nl ook schade- en sloopspecialisten aangesloten. Zorg voor een gedetailleerde omschrijving en voeg duidelijke foto’s toe. Op die manier kunnen dealers een bieding op maat uitbrengen.

Wil je je fiets uit de veiling halen? Dit kan door ons te bellen op 053-2084444 of door een e-mail te sturen naar klantenservice@ikwilvanmijnfietsaf.nl. Vermeld hierbij het kavelnummer en kenteken van je fiets. Wij halen vervolgens je gegevens uit ons systeem.

Ja, wanneer je je fiets hebt verkocht moet je zelf de verzekering stopzetten. Bij de meeste verzekeraars moet je je verzekering binnen 14 dagen na de vrijwaring beëindigen. Vergeet dit dus niet, anders betaal je misschien teveel.
RDW staat voor Rijksdienst Wegverkeer. De RDW is de instelling die in Nederland de registratie van gemotoriseerde voertuigen en documenten, zoals kentekenbewijzen, rijbewijzen en bromfietscertificaten in ons land verzorgt.

We doen er alles aan om je zo goed mogelijk te helpen. Ben je ondanks alles niet naar tevredenheid geholpen en wil je een klacht indienen? Stuur je klacht dan naar het volgende adres:
Dealerdirect Bikes B.V.
T.a.v. Afdeling klachten
Postbus 260
7500 AG Enschede
Vermeld daarbij je referentienummer en je contactgegevens. Zo kunnen we je sneller helpen.

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands