De 5 meest trendy e-bikes op een rij

Iedereen die graag een beetje trendy voor de dag wil komen, zet tegenwoordig koers naar de (online) fietsenwinkel. Lange tijd werden e-bikes vooral functioneel ontworpen en gebruikt. Inmiddels is de e-bike een eigentijdse accessoire. Laat het maar aan de fietsdesigners over om de aandacht op je te vestigen. Lees: elektrische fietsen met een gaaf, bijzonder design al dan niet gecombineerd met een goed verhaal of met de laatste technische snufjes erin verwerkt. Fietsen waar je stijlvol mee voor de dag komt en waar je met alle plezier nóg een rondje op maakt, al was het alleen maar voor de complimenten die je dat oplevert van iedereen die je voorbij zoeft. In dit blog stellen we vijf exemplaren aan je voor die hoog op het verlanglijstje staan van de moderne fietsliefhebber die niet alleen gaat voor snelheid, maar ook de looks van zijn fiets belangrijk vindt.

 

#1 Roetz Vigour+

De eerste op onze lijst is er een van eigen bodem: Roets Vigour+. Roetz is een 100% Hollands merk uit Amsterdam met handgemaakte fietsen. De e-bikemodellen van Roetz zijn een droom die uitkomt voor iedereen die nog regelmatig met weemoed terugdenkt aan de fietsen van vroeger. Dat geldt zeker voor de sportieve Vigour+ E-bike. Je kunt ‘m zelf samenstellen: frame, kleur, type motor en meer. Vergis je niet: qua technologie doet deze elektrische fiets niet onder voor de andere paradepaardjes in onze top 5. Roetz komt bovendien met een goed verhaal. De frames worden gemaakt van oude fietsframes en Roetz leidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op tot vakbekwame fietsmonteurs. Dat alles levert een unieke fiets op met een verhaal waar je mee thuis kunt komen.

 

#2 Achielle Ferre

Voor de nummer twee in dit rijtje zakken we af naar onze zuiderburen: België. De Achielle is een e-bike die net als een Roetz volledig met de hand wordt gebouwd. De naam verwijst naar opa Achiel die in 1946 een fietswinkeltje startte. Achielle ontwerpt, monteert en lakt de fietsframes in eigen huis. Geheel naar jouw wens, want iedere Achielle wordt op bestelling gemaakt. Een volledig gecustomizede e-bike is het resultaat. We lichten er eentje uit: de Achielle Ferre, een elektrische bakfiets met een middenmotor, 8 versnellingen, hydraulische schrijfremmen en een stabiele balans. Stoer, eigentijds en een lust voor het oog.

 

#3 Watt Boston Male

Watt levert een coole én toegankelijke fiets af met de Boston Male. Zowel de motor als de batterij zijn netjes weggewerkt en op het eerste gezicht oogt deze oer-Hollandse, stoere herenfiets dan ook totaal niet elektrisch. Dat is-ie uiteraard wel. Deze e-bike heeft een actieradius die ligt tussen 40-70 km. Hij is daardoor vooral geschikt als stadsfiets. Bijkomend pluspunt: daar is de prijs ook naar. In ruil daarvoor krijg je een robuust design (én opvallend als je kiest voor de kobaltblauwe uitvoering) en de wind in je haren.

 

#4  Schindelhauer Arthur IX

Ah, wat een topper is deze nummer vier: de Schindelhauer Arthur IX. Je voelt je al sportief als je er alleen al naar kijkt. Met dit model is een dikke vette knipoog gemaakt naar de wielersport. De Arthur IX heeft negen versnellingen (vandaar de toevoeging IX) en een versnellingsbak die is gemaakt door voormalige Porsche-ingenieurs. Met de kwaliteit daarvan zit het dus wel goed en dat is ook te zien aan het prijskaartje. Maar daar krijg je dan ook een betrouwbare fiets van Duitse makelij voor die je het liefst naast je bed in de slaapkamer zet om van te genieten tot het licht uitgaat.

 

#5 PhatFour, Super73-S2 en Ghostrider Go!

Voor de nummer vijf hebben we een beetje gesmokkeld. Maar liefst drie merken trokken alles uit de kast om een e-bike te ontwerpen die je doet denken aan een motor of op z’n minst een stoere brommer. Het eerste merk betreft het Nederlandse PhatFour. Dit fietsmerk bouwt handgemaakte e-bikes met dikke banden en een hoog stuur in combinatie met een zadel dat nog het meest doet denken aan een crossmotor. Er zijn drie varianten: de FLB+-serie, de FLS+-serie en de Sidecar. Stuk voor stuk uniek, stoer en een echte accessoire voor de asfaltvreters onder ons.

 

MOEVS staat voor the Movement Of Electric Vehicles. Het merk MOEVS heeft een missie: revolutionaire vervoersmiddelen bouwen waarmee iedereen zich trendy en duurzaam kan voortbewegen in een steeds vollere en snellere wereld. Dat is ze met de Super73-S2 zeker gelukt. Dit exemplaar is een echte urban cruiser. Ook hier zien we dikke banden en een ‘motorzadel’. Tel daar een volledig uniek frameontwerp bij op en je weet zeker dat je iedereen het nakijken geeft.

 

Tot slot de Ghostrider Go! Een fiets met een duidelijk retro design dat je gelijk doet denken aan een motor à la Harley Davidson. Denk: ronde lijnen, chromen spatborden en een breed stuur. De Ghostrider Go! is speciaal ontworpen voor de man met een hang naar avontuur zonder te hoeven inboeten op luxe en comfort. Missie geslaagd.

 

 

Auteur: Loes Stadhouders

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Fiets Verkopen?

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands