De mooiste fietsroutes van Twente

Fiets routes in Twente.

Hier vind je de top 5 mooiste fietsroutes van Twente. Bent u een weekend in het oosten van het land en wilt u er even lekker op uit. Wilt u met uw elektrische fiets er even tussen uit en genieten van het Nederlandse landschap? Bekijk de fietsroutes hieronder.

1. Fietsroute Landelijk Overijssel.

Tijdens deze fietsroute beleeft u het Twentse landschap. Tussen Den Ham en Vriezenveen kunt u zien hoe men vroeger hier de kost verdiende door te weven, smeden en klompenmakerij. Fiets door een uniek natuurgebied genaamd Engbertsdijksvenen, hier werd tussen 1880 en 1950 op kleine schaal verveend. Om te gemeente te voorzien met brandstof voor o.a. kachels. Het is een van de weinige plaatsen waar nog actief hoogveen te vinden is.


Download hier de route - 41 km, tijd 2 uur en 26 min



2. Fietsroute tussen Enschede en de Lutte.

Enschede ontstond in de middeleeuwen als agrarische nederzetting. Tijdens de fietstocht kunt u genieten van de natuur rondom Enschede. De agrarische tijd is nog kenmerkend voor de steden en dorpen rondom Enschede. U komt langs deze fiets route meerdere bezienswaardigheden tegen. Bij de Lutte is nog een ouderwetse klompenmakerij (Koop). Maak hier een stop en zie hoe de klompenmakers in Twente te werk gaan.

In losser zit een prachtige steenfabriek. Hier werden een eeuw lang stenen gebakken. Uniek hieraan is dat, op deze uitzonderlijke locatie ver van de rivieren vandaan, alle productieonderdelen nog aanwezig zijn. U kunt hier langs komen voor koffie en thee met een overheerlijke krentewegge.


Fietsen in de groene gordel rondom Enschede | Fietsroutes in Overijssel - YouTube

(Lengte 41 km, tijd 2 uur en 33 min)

Fietsroute door Enschede, Losser, Oldenzaal (fietsnetwerk.nl)


3. Fietsroute tussen Enter en Rijssen.

Begin de fietsroute in het dorp met karakter Enter. Het dorp wordt ook vaak het ‘klompendorp’ genoemd. Hier vind u de rivier de Regge. Hier werd tussen de 17de en 18de eeuw veel gebruik gemaakt van de zomp. Dit net als het dorp is kenmerkend van de streek. Alle vracht ging meestal over water. Het dorp had een monopoly over de vracht te water. Langs deze fietsroute fiets u langs de weg die deze mensen toen der tijd namen.

Rijssen is een dorp met 30.000 inwoners. Het dorp heeft een rijke geschiedenis met veel bezienswaardigheden. Hier komt u langs verschillende musea. Ook fiets u langs het Rijssens museum. De eeuwenoude havezate en het monumentale landgoed zijn op zich al een bezoek waard. Het brandweermuseum is in 1996 opgericht dit is een prachtig stukje geschiedenis.

Een sfeerimpressie? klik dan op de onderstaande link.

Fietsen in Twente en het Reggedal | Fietsroutes in Overijssel - YouTube

(Lengte 36 km, tijd 2 uur)

Fietsroute Enter Rijssen (entersreggedal.nl)
https://www.entersreggedal.nl/wp-content/uploads/2021/05/661-fietsroute-enter-rijssen.pdf

4. Fietsroute De beentjes van Sint-Hildegard.

Deze speciale fiets route is gebaseerd op de film van Herman Finkers. Bent u nou fan van de oer Hollandse komediant? Fiets de route die Herman nam in de film De beentjes van Sint-Hildegard. De route neemt je langs plekken die opa Jan voert naar de ‘beentjes van Sint-Hildegard’. Let op deze route brengt je van het beginpunt tot het eindpunt.

Het begin punt is Langeveen het kleine dorpje ligt gelegen boven in Twente. Hier start u bij de Rooms-katholieke kerk. De parochiekerk bestaat 170 jaar. Neem een tussenstop bij de watermolen bels. Hier kunt u rustig een kopje koffie drinken. Ook komt u langs het klooster uit de 12de eeuw. Hier waren ongehuwde dames van adel woonachtig. Het klooster heet Stift.

Eindig deze prachtige fietstocht in ‘Schloss Bad Bentheim’. Het kasteel is de grootste hoogteburcht van Noordwest-Duitsland. Meer dan 5 eeuwen is het complex in het bezit van de graven en vorsten van Bentheim en Steinfurt.

Een sfeerimpressie? Klik dan op de onderstaande link.

DE BEENTJES VAN SINT-HILDEGARD - Officiële NL trailer - YouTube

(Lengte 41 km, Tijd 2 uur en 35 min)

De Beentjes van Sint-Hildegard - Visit Twente
https://www.visittwente.nl/routes-Twente/580/de-beentjes-van-sint-hildegard/

5. Fietsroute Markelo.

Dat Twents natuur prachtig is weet iedereen. Maar het echte landschap en cultuur proeven van Twente voel je echt wanneer je deze fietsroute neemt. De welbekende Sallandse Heuvelrug is een nationaal park van ongeveer 35 vierkante kilometer. Naast de het prachtige landschap vind je hier ook het klompenmuseum en verschillende horeca gelegenheden. Dit is een lange fiets route voor een lekker dagje uit.

Een sfeerimpressie? Klik dan op de onderstaande link.
https://www.youtube.com/watch?v=3vJMQbMjT1g

Fietsen in het ijstijdenlandschap van het Hof van Twente | Fietsroutes in Overijssel - YouTube

(Lengte 79 km, tijd 4 uur en 42 min)

Fietsroute door Diepenheim, Markelo, Rijssen (fietsnetwerk.nl)
https://www.fietsnetwerk.nl/fietsroutes/fietsroute-over-de-sallandse-heuvelrug/?routeId=610a7e7277a5d

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Fiets Verkopen?

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands