Dit is de meest duurzame fiets

De toestand van de wereld heeft jouw aandacht. Je eet bewust minder vlees, laat niet onnodig de lampen in huis branden en scheidt het afval. Je bent niet de enige. Daarom is er voor bijna elk product wel een duurzame variant beschikbaar. Ook de fietsenbranche wordt steeds groener. Wil je weten wat de meest duurzame fiets is? De fiets die het milieu langdurig zo min mogelijk belast? Lees dan vooral verder.Hoe duurzaam is een fiets?

Een fiets is sowieso een uiterst milieuvriendelijk vervoersmiddel. Waar je met een normale auto na één kilometer rijden al 0,22 kg CO2 hebt uitgestoten, is dat met een fiets nul, ook na 12.365 km. Goed bezig dus, jij fietser! Belast een fiets het milieu dan helemaal niet? Helaas. We noemden de fiets niet voor niets jarenlang een ‘stalen ros’. Fietsen worden van oudsher gemaakt van metaal – en inmiddels ook van aluminium, titanium en carbon. Helaas is de productie daarvan verre van milieuvriendelijk. Dat het ook anders kan, laat DutchFiets zien die fietsen maakt van gerecycled plastic. En Bambike, Ferander en Bamboefietsen produceren fietsen van bamboe.Duurzame elektrische fietsen

En hoe zit het met de meest populaire fiets van dit moment, de e-bike? Ook hier geldt: heb je duurzaamheid hoog in het vaandel staan, dan kies je een e-bike die met zo min mogelijk impact op het milieu is gemaakt. Bijvoorbeeld door een fiets te kopen bij een van de groene initiatieven die ons land rijk is, zoals my Boo die fietsen maakt van bamboe, of Bough Bikes die duurzaam eikenhout gebruikt. En Roetz bouwt fietsen van gebruikte fietsonderdelen en duurzame componenten. Gaat je dat een stap of een prijskaartje te ver? Geen zorgen, ook de ‘normale’ e-bike is een behoorlijk duurzame keuze. Want ook al heb je elektriciteit nodig om je fiets op te laden en fiets je met een dikke batterij rond: elektrische fietsen zijn nog altijd een stuk vriendelijker voor het milieu als je ze afzet tegen de auto, brommer of scooter. Wist je dat de ecologische footprint per kilometer van een elektrische fiets 50 keer kleiner is dan die van een auto? Lever dan wel de accu in bij je fietsenmaker wanneer de fiets het einde van zijn levensduur heeft bereikt. De accu is namelijk voor een groot deel gewoon te recyclen.Dit is de meest duurzame fiets

Wat is dan de duurzaamste fiets? Daar kunnen we kort over zijn: de meest duurzame fiets is de tweedehands fiets. Tweedehands fietsen worden vaak van de hand gedaan omdat er iets aan mankeert en de eigenaar eigenlijk wel een nieuwer model of een ander type fiets zou willen. Dat betekent dat een tweedehands fiets het vaak nog prima doet op wat mankementjes na.

Verkoop je fiets daarom aan een fietsenmaker. Die kijkt ‘m zorgvuldig na, lapt hem waar nodig op en de fiets gaat weer voor jaren mee. Het enige wat jij hoeft te doen is je fiets niet ongebruikt laten verstoffen in de schuur of naar het oud ijzer brengen, maar hem verkopen aan een fietsenwinkel. Dat hoeft niet eens de fietsenmaker bij jou op de hoek te zijn. Beter nog: verkoop je fiets via Ikwilvanmijnfietsaf.nl en profiteer van gemak én een betere prijs.De (duurzame) voordelen voor jou als verkoper:

-       De vakman geeft je fiets een upgrade zodat hij langer meegaat.

-       Je fiets krijgt een tweede leven bij iemand anders.

-       Je bent lekker duurzaam bezig.

-       
Ikwilvanmijnfietsaf.nl zorgt ervoor dat je de beste prijs krijgt uit een groep van 800 regionale fietsenzaken. Dat kan zó bij je budget voor je nieuwe fiets.

 

De (duurzame) voordelen voor jou als koper:

-       Je draagt bij aan een betere wereld.

-       Jouw tweedehands fiets is helemaal nagekeken door een vakman.

-       Je koopt een fiets met garantie.

-       Een echt goede tweedehandsfiets is nog altijd veel goedkoper dan een middelmatige nieuwe fiets.Meer weten over het slim en duurzaam verkopen van je fiets?

Je leest het hier!

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Fiets Verkopen?

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands