Duits vakmanschap: Cube vs Canyon

Vandaag twee Duitse fietsmerken in onze reeks blogs over verschillende e-bikes: Cube vs Canyon. Allebei merken die bekend staan om hun sportieve tweewielers, zoals mountainbikes en racefietsen, maar die zich ondertussen ook op de elektrische fietsenmarkt richten. 


En hoe! De elektrische fiets van Cube ontving het hoogste cijfer in het panelonderzoek van de Consumentenbond naar de beste e-bikemerken. In dit artikel vertellen we je meer over de geschiedenis en kenmerken van Canyon en Cube e-bikes. 

Het ontstaan van Canyon fietsen

De broers Roman en Franc Arnold richtten in 1985 in het Duitse Koblenz Radsport Arnold GmbH op, de voorloper van het huidige Canyon Bicybles GmbH. In eerste instantie produceerde Radsport Arnold zelf geen fietsen, maar importeerde het bedrijf Italiaanse fietsonderdelen naar Duitsland. Allemaal gericht op de wielersport. Als een postorderbedrijf voor topsporters. 


Daar kwam in 1996 verandering in, toen het bedrijf begon met de productie van mountainbikes onder de naam Canyon. De Duitse fabrikant werkte zonder tussenhandel en levert ook nu nog altijd rechtstreeks aan de gebruiker. Vanaf 2003 gebeurde dat al via internet. Daarmee liep het bedrijf voorop. 


Vanaf 2001 werd de bedrijfsnaam veranderd en legde Canyon Bicycles zich uitsluitend toe op de productie van fietsen. Daarbij richt het merk zich nog steeds in grote mate op de wielersport. Maar ook elektrische stadsfietsen, trekking fietsen en roadbikes behoren nu tot het assortiment. 

Kenmerken van Canyon e-bikes 

Canyon gelooft dat fietsen de wereld gaan veranderen. Daarom stelt het bedrijf zichzelf tot doel om hoogkwalitatieve fietsen te maken. Daarbij spelen innovatie en technologie een enorme rol. De elektrische fietsen van Canyon kenmerken zich door hoogwaardige componenten, lichte, robuuste en stijve frames en een fantastische prijs-kwaliteitverhouding. Daardoor doe je altijd een goede aankoop bij Canyon. 


Omdat Canyon niet werkt met dealers, maar e-bikes rechtstreeks bij de consument aflevert, kan er een interessante prijs geboden worden. Toch bevinden de e-bikes zich in het (midden)hoge segment, met prijzen variërend tussen de € 2000,- en meer dan € 6000,-. Daar staat dan ook een geweldige kwaliteit tegenover. Wil je een Canyon e-bike uitproberen voordat je deze koopt? Dan zul je één van de (internationale) partners van Canyon moeten bezoeken, bijvoorbeeld in Valkenburg, Hamburg (Duitsland) en Maldegem (België). 


Afhankelijk van je rijstijl, biedt Canyon passende elektrische fietsen aan. Zo is de superlichte, krachtige e-roadbike geschikt voor heuvelachtige wegritten, de e-trekkingbike perfect voor woon-werkverkeer en de e-mountainbike ideaal voor spannende beklimmingen en afdalingen. 


Bij Canyon maak je altijd een keuze uit een e-MTB of een e-roadbike. Alle Canyon elektrische fietsen zijn voorzien van kwalitatieve middenmotoren, zoals Shimano, Bosch en Fazua. Middenmotoren bieden extra vermogen en een stabieler zwaartepunt tijdens het fietsen. 

Historie Cube e-bikes

Net als Canyon, is ook Cube een Duitse fietsenfabrikant. Opgericht in 1993 door Marcus Pürner vanuit Waldershof. Ook dit merk groeide snel uit tot een bekende naam in de wielersport, dankzij de productie van mountainbikes, racefietsen en tijdritfietsen. Inmiddels behoren ook (elektrische) stadsfietsen, trekkingfietsen en hybride fietsen tot het assortiment. Met zo’n 500.000 fietsen per jaar verkoopt Cube bijna het dubbele aantal tweewielers dan bijvoorbeeld Gazelle.

Kenmerken Cube elektrische fietsen

Cube beschikt over een enorm uitgebreid assortiment elektrische fietsen. Allemaal met een sportieve inslag. Het is één van de weinige fabrikanten die ook elektrische kinderfietsen produceert. Naast elektrische toerfietsen, stadsfietsen en speed pedelecs verkoopt Cube ook praktische, compacte en opvouwbare elektrische fietsen. 


Bosch is de belangrijkste leverancier voor de motoren van de verschillende modellen Cube e-bikes. In een speciaal innovatiecentrum in Zuid-Duitsland test Cube alle details van iedere fiets. Dankzij de samenwerking met de Technische Universiteit van München worden Cube e-bikes ook geroemd om hun technologische eigenschappen. Dat blijkt ook wel uit het panelonderzoek van de Consumentenbond, waar het merk als hoogste scoort op tevredenheid over prestaties, gebruik én een zeer gunstige prijs-kwaliteitverhouding. 


Cube e-bikes staan dus bekend als hoogkwalitatief, sportief en toch ook goed betaalbaar. Met lange fabrieksgaranties en een modern design vormt een elektrische fiets van Cube altijd een goede aankoop. 


Nog een voordeel: ook in Nederland zijn volop officieel erkende Cube fietsendealers te vinden. Zo kun je de e-bikes van Cube onderwerpen aan een testrit voordat je er eentje aanschaft, wel zo fijn. 

Welke e-bike kies jij: Canyon of Cube?

Als je in het aanbod e-bikes van Canyon en Cube duikt, ontdek je al snel dat er veel overeenkomsten tussen de merken zijn. Beide fabrikanten startten zo rond de jaren ‘90 en zijn nauw verbonden met de wielersport. Tegenwoordig houden de fietsmerken zich daarnaast volop bezig met de nieuwste technologische ontwikkelingen op het gebied van e-bikes. Dankzij de hoogkwalitatieve onderdelen, stijve frames en sportieve designs doe je met een Cube of Canyon e-bike altijd een goede aankoop. 

Fiets verkopen? 

Schaf je een nieuwe e-bike aan? Dan heb je vast ruimte nodig in je schuur: hét moment om je oude (elektrische) fiets te verkopen. En waar kan dat beter dan bij ons? Het enige dat jij hoeft te doen is je fiets aanmelden, foto’s opsturen en een bod vanuit ons uitgebreide netwerk van fietsendealers afwachten. Meld je nu aan of lees meer over het eenvoudig verkopen van je fiets

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Fiets Verkopen?

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands