E-bikes: Specialized vs Cannondale

Nederland is een fietsland, daarom brengt ons land ook veel fietsmerken voort. Maar ook vanuit Amerika komen hoogkwalitatieve fietsmerken die je zeker niet mag missen in je zoektocht naar de beste e-bike. Vandaag vertellen we je over de superieure (elektrische) fietsen van Specialized en Cannondale. Twee hoogkwalitatieve fietsmerken waar fietsers met een actieve, sportieve stijl heel blij van worden vanwege de ongelooflijke rijkwaliteiten. 


Oprichting Specialized en Cannondale

Cannondale focust zich met name op de actieve renner, met hoogkwalitatieve mountainbikes, racefietsen en fitness bikes. Het bedrijf werd in 1971 door Joe Montgomery opgericht in de Verenigde Staten. De fietsen werden al snel voorzien van carbon frames, in plaats van het destijds reguliere staal en ijzer. Ook introduceerde Cannondale de eerste enkelzijdige vork. 


Specialized werd in 1974 in Amerika opgericht door Mike Sinyard en richt zich ook voornamelijk op de productie van mountainbikes en racefietsen. Begin jaren ‘80 lanceerde het merk de Stumpjumper, dit werd de eerste mountainbike voor het grote publiek. Onder het motto “innovate or die” introduceerde Specialized onder meer het driespaaks triatlonwiel en een full-suspension-veersysteem. 


Specialized vs Cannondale: overeenkomsten en verschillen

Zowel Cannondale als Specialized is een fietsmerk dat zich richt op het hogere segment. Dat wil zeggen: consumenten en professionele renners die bereid zijn om meer te betalen voor een uitermate hoge kwaliteit. In je zoektocht naar de beste e-bikes, kom je Cannondale en Specialized dan ook zeker tegen. 


Maar je zult dus ook ervaren dat de prijzen van Cannondale en Specialized e-bikes vrij hoog liggen. De hoge prijs wordt echter goedgemaakt door superieure kwaliteit. We zetten de belangrijkste overeenkomsten en verschillen tussen deze fietsproducenten voor je op een rij.


Assortiment e-bikes Specialized en Cannondale

Specialized produceert zogenaamde Turbo e-bikes. Ze brengen zelf onderscheid aan in elektrische Turbo mountainbikes, road bikes en Active bikes. Hoewel je met de Comfort en Transport modellen goede e-bikes vindt voor in de stad of woon-werkverkeer, bevinden de meeste Specialized e-bike modellen zich in het racefiets en mountainbike segment. 


Cannondale biedt naast elektrische mountainbikes, racefietsen en fitness bikes, ook urban e-bikes en elektrische toerfietsen aan in het assortiment. 

Specialized: Turbo Mission

Met de Turbo Connect Unit en Mission Control van Specialized krijg je inzicht in je fietsgedrag. Je past hiermee motorkarakteristieken zelf aan of kunt instellingen aanpassen en opslaan. Ook helpt het smart control je om de motor- en batterij output aan te passen op basis van je gewenste afstand en fietsduur. 

Cannondale: SmartSense

Natuurlijk biedt ook Cannondale een innovatief systeem aan voor een optimale gebruikservaring. De Cannondale Wielsensor schakelt tijdens het fietsen automatisch het SmartSense-systeem in. In combinatie met de gratis Cannondale App bedien je hiermee allerlei functionaliteiten, zoals instellingen aanpassen, lichtinstellingen bedienen, indicatie batterijniveau en radarmeldingen. 


Frames van Cannondale en Specialized

Zowel Specialized als Cannondale gebruikt extreem lichte frames voor hun elektrische fietsen. Cannondale was het eerste fietsmerk dat hier mee experimenteerde. Eén van hun racefietsen werd ooit zelfs geweigerd bij de Tour de France, omdat het niet voldeed aan het minimale gewicht! Beide fietsmerken ontwerpen in Amerika, maar produceren de frames in Azië. 


Hoewel Cannondale tegenwoordig zeker niet meer als enige weet hoe je lichtgewicht frames produceert, is de unieke geometrie van hun frames nog wel van grote invloed op de fietsprestaties. Daarvoor gebruiken ze Cannondale’s Advanced Aluminium Design (CAAD) technologie en SmartFoam technologie. Hiermee belooft Cannondale sterkere, stijvere, hardere en lichtgewicht frames en zijn ze nog altijd ongeëvenaard. 


Maar ook Specialized biedt topkwaliteit met aluminium, aluminium carbon en carbon frames. Hiervoor wordt de Functional Advanced Composite Technology (FACT) en Superlight frame technologie door Specialized ingezet. Met als doel: lichtgewicht frames, zonder in te boeten op kwaliteit.


Onderdelen e-bikes Specialized en Cannondale

Voor het produceren van e-bikes, maken Specialized en Cannondale allebei gebruik van leveranciers als Shimano, FAS en SRAM. Het grootste verschil is dat Specialized echt afhankelijk is van deze leveranciers voor de productie van elektrische fietsen. 


Cannondale heeft echter met HollowGram een vast team binnen het bedrijf, dat de meeste fietsonderdelen maakt. Denk aan de wielen, spaken en andere onderdelen. Zo verzekert Cannondale zich van de hoogst mogelijke kwaliteit.


Design Cannondale vs Specialized

Natuurlijk is het design van een e-bike altijd een kwestie van smaak. Toch worden de elektrische fietsen van Specialized over het algemeen positiever ervaren dan die van Cannondale. De esthetische waarde is iets waarmee Specialized zich dan ook onderscheidt van Cannondale. 

Verkrijgbaarheid e-bikes 

Ben je overtuigd van de fantastische kwaliteit van Cannondale en Specialized e-bikes? Dan wil je vast weten waar je deze fietsen kunt kopen. Beide merken hebben verkooppunten en retailers in het hele land, waar je de e-bikes kunt bekijken en testen. 


Daarnaast biedt Specialized een speciale service aan: Specialized Delivery. Je fiets wordt op het gewenste moment bij je thuis bezorgd. Daarbij zorgt een professionele technicus ter plekke voor de optimale afstelling van de fiets op jouw lichaam. 


Welke e-bike kies jij: Specialized of Cannondale? 

Als je een sportieve, actieve fietser bent die op zoek is naar de hoogste kwaliteit, dan ben je bij zowel Specialized als Cannondale aan het juiste adres. Er hangt dan wel een prijskaartje aan deze e-bikes, maar daar krijg je innovatieve technologie en een superieure rij-ervaring voor terug. Waar Specialized een streepje voor heeft op Cannondale met betrekking tot de esthetiek en het design van de fietsen, wint Cannondale het op de nog altijd ongeëvenaarde frames.  

Klaar om je oude fiets te verkopen?

Koop je een nieuwe e-bike en ben je klaar om je oude fiets te verkopen? Wij staan voor je klaar. Meld je fiets aan voor een vlotte, zorgeloze verkoop. Wij regelen biedingen door dealers, jij hoeft alleen maar een goed bod te accepteren. Voordat je het weet is de deal gesloten! Bekijk hier meteen hoe jij je fiets binnen no time verkoopt. 

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Fiets Verkopen?

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands