E-bikes: Stella of Amslod?

Wanneer je op zoek bent naar de beste e-bike, kom je ongetwijfeld de elektrische fietsen van Stella en Amslod tegen. Deze fietsmerken profileren zich als de beste leverancier van e-bikes in Nederland. Maar welke fiets is nu de juiste voor jou? We zetten wat info over Stella en Amslod op een rij, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken bij het kopen van een e-bike. 

Stella e-bikes

Sinds 2011 produceert Stella vanuit hun e-bikefabriek in Nunspeet uitsluitend elektrische fietsen. De fietsenproducent onderscheidt zich van andere fietsmerken, door de e-bikes alleen vanuit hun eigen e-bike testcenters en servicecenters te verkopen. Ook levert Stella e-bikes bij je thuis. 


Bij een fietsenwinkel of dealer kun je dus geen Stella e-bikes kopen. Stella levert de elektrische fietsen alleen rechtstreeks aan jou als consument. Daarmee wil de fietsenfabrikant de prijzen lager houden. 


Stella noemt zichzelf “dé e-bikespecialist van Nederland”. Met een breed aanbod elektrische fietsen is er altijd wel een passende fiets te vinden voor ieder type fietser. Van stadsfiets tot transportfiets, van trekkingfiets tot mamafiets en zelfs driewieler. 

Amslod e-bikes 

Net als Stella, richt Amslod zich volledig op het maken van elektrische fietsen. Sinds 2015 is het merk een grote speler op de Nederlandse markt van e-bikes, maar het bedrijf bestaat al sinds 1915. De Drentse meneer Dolsma was vooruitstrevend door in die tijd al gemotoriseerde fietsen te maken. Draai de letters van zijn naam om en je begrijpt waar de bedrijfsnaam vandaan komt.


Ook Amslod kiest bewust voor het verkorten van de productieketen, door rechtstreeks e-bikes aan de consument te leveren vanuit de fietsenfabriek in Nieuwegein. Naast levering bij je thuis, kun je ook Amslod e-bikes testen en kopen in zogenaamde Amslod Experience Centers. Deze bevinden zich verspreid over het hele land.


Ook het aanbod e-bikes van Amslod is groot. Met een ruime selectie aan elektrische fietsen is er altijd voor ieder budget een passende e-bike te vinden.  

Kwaliteit van Stella en Amslod fietsen

Hoe zit het nu met de kwaliteit van Stella e-bikes tegenover Amslod e-bikes? In je zoektocht naar een nieuwe elektrische fiets vraag jij je dit vast af. Het antwoord op deze vraag is dat zowel Stella als Amslod fietsen van prima kwaliteit maakt. 

Prijs-kwaliteit

Zowel Stella als Amslod levert e-bikes dus rechtstreeks aan jou als consument. Amslod beweert e-bikes hierdoor maar liefst 40% goedkoper te kunnen verkopen, in vergelijking met concurrenten. 


Beide fietsmerken bieden elektrische fietsen aan in verschillende prijsklassen. Natuurlijk is de prijs ook van invloed op de kwaliteit van de e-bike. Zo bevatten de goedkopere modellen van Stella en Amslod bijvoorbeeld een accu op de bagagedrager en een voorwielmotor. 


Duurdere e-bikes beschikken over een middenmotor en accu die is geïntegreerd in het frame. Beide dragen bij aan een stabielere wegligging en daardoor minder kans op slippen. Let daarom altijd goed op de eigenschappen van de e-bike in verhouding tot de prijs. 

Service

Amslod biedt naar eigen zeggen als enige fietsproducent 3 jaar premium garantie aan huis bij aankoop van launch edition e-bikes. Daarbij zorgen gecertificeerde monteurs voor reparaties en onderhoud aan de fiets, gewoon bij je thuis. Stella geeft tot 5 jaar garantie op alle e-bikes, met uitzondering van de accu: daarop geldt 3 jaar garantie. 

Stella en Amslod fietstesten

Zowel Stella als Amslod adverteren met de uitslagen van fietstesten waarin hun e-bikes zijn bekroond of uitgeroepen tot “beste koop”. Zo verwijst Stella op haar website naar fietstesten van onder meer kieskeurig.nl, de ANWB en het AD. Ook is de Stella Morena Premium e-bike op de FietsAwards uitgeroepen tot Beste Elektrische Fiets van 2023. 


Realiseer je dat een “Beste Koop” altijd refereert naar de beste aankoop in een betreffende prijsklasse. Het gaat dus altijd om kwaliteit in verhouding tot de prijs die je betaalt. Goedkopere e-bikes beschikken vaak over: 

  • Minder goede kwaliteit versnellingen en accu’s
  • Minder krachtige remmen 
  • Minder goede elektrische aandrijving (motor en sensoren)
  • Eenvoudiger frame, afwerking en display

Hierdoor is de kans op storingen of technische problemen groter dan bij duurdere modellen. 

Consumentenbond 

De e-bikes van Stella en Amslod scoren ruim voldoende op een uitgebreide fietstest van de Consumentenbond. Toch behoren Amslod en Stella tot de drie merken uit de test waarbij panelleden het vaakst aangeven dat ze deze fietsen “zeker niet” opnieuw zouden kopen. Consumenten zijn vooral ontevreden over technische mankementen die optreden.

Welke e-bike koop jij: Stella of Amslod?

Of je nu een Stella of Amslod e-bike koopt, je hoeft niet bang te zijn om een miskoop te doen. Hoewel ieder fietsmerk natuurlijk zijn eigen kenmerken aan een e-bike geeft, is de kwaliteit altijd prima. Wel is het belangrijk om jezelf af te vragen wat voor type fietser jij bent. 


Aan een e-bike waarmee je alleen recreatief fietst stel je nu eenmaal andere eisen dan aan een fiets die je veel intensiever gebruikt, bijvoorbeeld voor woon-werkverkeer. Houd hier rekening mee bij de aankoop. 

E-bike kopen, fiets verkopen? 

Heb jij gekozen welke e-bike je gaat kopen en wil je nu je oude (elektrische) fiets verkopen? Dan staan wij voor je klaar. Het enige dat jij hoeft te doen is foto’s uploaden, een goede beschrijving van de fiets geven en je aanmelden. Voordat je het weet, is je fiets verkocht en rijd je rond op je nieuwe e-bike! 


Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Fiets Verkopen?

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands