Giant vs Trek: welke e-bike past bij mij?

Giant en Trek zijn twee grote fietsmerken die bekend staan om hun hoge kwaliteit fietsen en e-bikes. Of je nu dagelijks naar je werk fietst, niet vies bent van een sportieve uitdaging of gewoon lekker recreatief fietst, er is altijd een (elektrische) fiets die bij je past.


Ben je op zoek naar de perfecte e-bike die aansluit op jouw wensen? Lees dan zeker verder en ontdek de voordelen en nadelen van Giant e-bikes en Trek e-bikes. In dit artikel zetten we belangrijkste verschillen en overeenkomsten tussen beide fietsmerken op een rij.

Giant of Trek e-bike? Hier moet je op letten

Bij de aankoop van een Giant of Trek e-bike is het slim om onder meer de motor, accu, actieradius, remmen, versnellingen, kettingkast en sensoren met elkaar te vergelijken. Wat de beste e-bike is voor jou is altijd persoonlijk, want dit hangt samen met de manier waarop je de fiets wilt gebruiken. Toch zul je zien dat er veel overeenkomsten zijn tussen de e-bikes van beide merken.

Giant e-bikes

Het Taiwanese fietsmerk Giant staat al jarenlang bekend als de grootste fietsenfabrikant ter wereld. Sinds de oprichting in 1972 onderscheidt het merk zich met vakmanschap en aantrekkelijke geprijsde, hoogkwalitatieve fietsen. 
Het gehele productieproces van Giant e-bikes vindt voornamelijk plaats in Taiwan, waardoor de kosten relatief laag blijven. Doordat de losse onderdelen goedkoper zijn, kan Giant meestal wat extra accessoires aan de fietsen toevoegen. 
Giant verkoopt onder meer elektrische stadsfietsen, hybride fietsen, elektrische mountainbikes en elektrische toerfietsen.  

Trek e-bikes

Het Amerikaanse fietsmerk Trek werd eveneens in de jaren ‘70 opgericht. Net als Giant, staat het bekend om hoogwaardige, kwalitatieve fietsen, die regelmatig te zien zijn in professionele wielerwedstrijden. 


Als grootste speler in Noord-Amerika op het gebied van fietsen, blijft Trek altijd innoveren. Aan deze betrouwbare, hoogwaardige fietsen hangt wel een hoger prijskaartje.


Met een groot assortiment van elektrische stadsfietsen, mountainbikes, racefietsen, toerfietsen en hybride fietsen biedt Trek nog veel meer keuze dan Giant. Hiermee bereikt Trek een brede doelgroep consumenten en biedt het merk voor ieder wat wils. 


Verschillen en overeenkomsten Giant en Trek e-bikes

Er zijn een aantal verschillen en overeenkomsten tussen Giant en Trek als fabrikant van e-bikes te benoemen. 

Design: Giant vs Trek

Giant focust zich op het produceren van betrouwbare, stevige en sportieve fietsen en e-bikes voor een breed publiek. De e-bikes kenmerken zich door een lage instap en dikke frames in frisse kleuren. Toch lijken gebruiksgemak, comfort en betrouwbaarheid belangrijker voor Giant dan het design.


Voor Trek is een aantrekkelijk en innovatief design veel belangrijker en dat zie je terug aan de elektrische fietsen. Technologische verbeteringen en een meer flitsend design zijn bepalend voor de look van Trek e-bikes.  

Innovatie door Giant en Trek

Hoewel technologische ontwikkeling voor zowel Giant als Trek belangrijk is, springt Trek er bovenuit met innovatieve oplossingen. Zo houdt Trek zich onder andere doorlopend bezig met het verbeteren van het (lichtgewicht) frame. Het merk blijft op de meeste onderdelen voorloper in technologische innovaties van e-bikes. 


Trek en Giant ontwikkelden beide hun eigen remsysteem, dat gebaseerd is op eenzelfde technologie. In 2022 lanceerde Giant als eerste een innovatieve accu met een vermogen van 750 watt, ten opzichte van 650 watt accu die tot dat moment door Giant en Trek werd gebruikt. 

Levensduur Giant en Trek e-bikes

Volgens recent onderzoek van de Consumentenbond wordt een e-bike gemiddeld na 5,5 jaar vervangen. Vaak heeft dit te maken met een teruglopende capaciteit van de accu, problemen met de motor of andere reparaties. Uit het onderzoek blijken Giant e-bikes het beste te scoren op de gemiddelde bezitsduur: 6,8 jaar. Een Trek e-bike komt uit op 5,8 jaar. 

Klantenservice en garantie Giant vs Trek

Doordat Giant en Trek beide gerenommeerde fietsmerken zijn, is de klantenservice van beide fabrikanten uitstekend. Beide fabrikanten bieden levenslange garantie op het frame en de vork van de e-bikes. 


Giant biedt een garantie van 1 jaar voor de oorspronkelijke koper van de fiets op onder meer onderdelen, accessoires, reparaties en de lak. Trek biedt daarentegen twee jaar garantie hierop en biedt een nieuwe eigenaar de mogelijkheid om deze garantie over te nemen bij verkoop van de fiets. 


Giant vs Trek: voordelen 

De belangrijkste voordelen van Giant e-bikes:

 • Betrouwbare, stevige elektrische fietsen 
 • Comfortabel, gebruiksvriendelijk 
 • Betaalbaar 
 • Hoge kwaliteit 
 • Innovatief 


De belangrijkste voordelen van Trek e-bikes: 

 • Ruim assortiment elektrische fietsen 
 • Hoogkwalitatief 
 • Innovatieve technologische ontwikkelingen 
 • Vernieuwend, flitsend design 

Giant vs Trek: nadelen 

Het belangrijkste nadeel van Giant elektrische fietsen: 

 • Minder flitsend design 


Het belangrijkste nadeel van Trek elektrische fietsen: 

 • Hogere prijs


Giant of Trek e-bike kopen, oude fiets verkopen?

We kunnen concluderen dat je met de aanschaf van een Giant of Trek e-bike altijd een hele goede aankoop doet. In beide gevallen verzeker je jezelf van een betrouwbare, hoogkwalitatieve elektrische fiets met innovatieve, technologische toepassingen. Welke e-bike het beste bij jou past, blijft altijd een persoonlijke afweging. 


Heb je de knoop doorgehakt en kies je een Giant of Trek e-bike? Dan wil je jouw oude fiets waarschijnlijk verkopen. Wij ontzorgen je graag en helpen met een vlotte, plezierige verkoop van je (elektrische) fiets


Hoe werkt het? Simpel! Voorzie ons van informatie en foto’s van je fiets. Zodra er een (vrijblijvend) bod komt uit ons grote netwerk van fietsendealers, heb je zelf de keuze om deze te accepteren. Meld je direct aan!Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Fiets Verkopen?

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands