Giant vs Trek: wat is de beste MTB?

In je zoektocht naar de beste mountainbike kom je vast en zeker terecht bij de strijd tussen Giant en Trek. Deze fietsmerken produceren allebei kwalitatieve MTBs en zijn wereldwijd grote spelers. 


We kunnen je geen eenduidig antwoord geven op de vraag: wat is de beste mountainbike, Giant of Trek? Dat is namelijk afhankelijk van jezelf. Jouw MTB-ervaring en de eisen die je stelt aan een mountainbike hebben invloed op welke fiets het beste bij je past. Maar we helpen je wel met het vergelijken van Giant en Trek mountainbikes. 


In dit artikel lees je over de voordelen en nadelen van Giant en Trek mountainbikes, zodat je een weloverwogen, persoonlijke keuze kunt maken. 

Mountainbikes van Giant vs Trek

Giant is letterlijk een gigantische fabrikant van fietsen, de grootste ter wereld. Trek staat bekend om haar innovatieve technologieën en is de grootste fietsenfabrikant van Noord-Amerika. Over het algemeen is het aanbod fietsen van Trek diverser dan dat van Giant. 


Zo biedt Trek tientallen modellen fietsen voor mannen, vrouwen en kinderen. Op het gebied van framemaat en wielmaat is het aanbod van Trek groter dan van Giant. Anderzijds biedt Giant specifiek op het gebied van mountainbikes meer modellen aan dan Trek. Giant focust zich op mountainbikes van hoge kwaliteit tegen een betaalbare prijs. 

Prijs mountainbike van Giant of Trek 

Een belangrijke factor in de vergelijking tussen Giant en Trek is de prijs. Het is goed om je te realiseren dat beide fietsmerken MTBs in verschillende prijsklassen aanbieden. Zowel Giant als Trek produceert mountainbikes van hoge kwaliteit. Welke fiets je ook koopt, je doet altijd een goede aankoop. Natuurlijk is er voor ieder type fietser een passende fiets met bijbehorend budget.


Trek baseert de prijs van een mountainbike op de functies en eigenschappen van de fiets. Doordat er veel aandacht wordt besteed aan innovaties en design, ligt de prijs van een Trek mountainbike vaak hoger. 


Giant biedt meer mountainbikes in de lagere prijsklassen aan dan Trek. Dat komt doordat de productielocatie van Giant zich grotendeels op dezelfde plaats bevindt als de grondstoffen en materialen voor de fiets. Daarnaast produceert het fietsmerk zo’n groot aantal fietsen per jaar, dat veel materialen en grondstoffen in bulk kunnen worden ingekocht. Zo houdt Giant de productiekosten een stuk lager dan de concurrentie. 


Kwaliteit mountainbikes Giant en Trek

Het verschil in productiekosten leidt tot een belangrijk verschil in prijs-kwaliteit tussen Giant en Trek mountainbikes. We leggen je uit hoe dit zit. 


De kwaliteit van de losse onderdelen van Giant mountainbikes is ongeëvenaard, zelfs voor de laagste prijsklasse MTBs. Om te concurreren met de lagere prijsklassen van Giant, moet Trek goedkopere onderdelen gebruiken voor mountainbikes van hetzelfde budget. Dat resulteert dan in een fiets met onderdelen van minder hoge kwaliteit. 


Je betaalt in verhouding met een vergelijkbare Trek mountainbike, bij Giant dus een lagere prijs voor dezelfde kwaliteit. Andersom zijn duurdere Trek MTBs dus niet altijd van hogere kwaliteit dan een Giant MTB. Eigenlijk moet je een Giant mountainbike van een bepaalde prijsklasse altijd vergelijken met een duurder segment Trek mountainbike. 

Giant en Trek design 

Het basisprincipe van Giant is het produceren van betaalbare, kwalitatieve mountainbikes. De fietsen zien er goed uit, maar er wordt niet specifiek veel aandacht aan de esthetiek van de mountainbike besteed. 


Bij Trek ligt dat anders. Trek focust zich bij de productie van mountainbikes op uniek design en innovatieve functionaliteiten. Het fietsmerk is voortdurend bezig met ontwikkeling, onderzoek en nieuwe technologieën. Wanneer je gek bent op de nieuwste snufjes en geld een minder belangrijke rol speelt, past een Trek mountainbike waarschijnlijk beter bij je. 

Frame mountainbike Giant vs Trek

Giant levert topkwaliteit frames voor mountainbikes die een leven lang mee kunnen. De fietsfabrikant gebruikt daarvoor verschillende materialen, zoals aluminium, carbon en composiet. Wist je dat Giant zelfs frames produceert voor Trek? Dat geeft wel aan hoe goed de kwaliteit van de frames is. 


Daarnaast produceert Trek ook zelf hoogkwalitatieve frames voor haar fietsen en mountainbikes. Het productieproces van Trek resulteert in sterke, stijve frames. Een MTB van Trek biedt daardoor een optimale verhouding tussen de sterkte en het gewicht van het frame. 

Welke mountainbike moet je kiezen: Giant of Trek?

Twijfel je nog steeds welke mountainbike je moet kiezen: een Giant of Trek MTB? Hopelijk ben je na het lezen van dit artikel op de hoogte van de belangrijkste verschillen tussen beide fietsmerken. Het kiezen van de beste mountainbike blijft altijd afhankelijk van je eigen ervaring, wensen en natuurlijk je portemonnee. 


We kunnen de belangrijkste eigenschappen van Giant en Trek mountainbikes als volgt voor je samenvatten. 

Giant mountainbike

  • Betrouwbaar
  • Hoge kwaliteit
  • Betaalbaar
  • Minder aandacht voor design 

Trek mountainbike

  • Betrouwbaar
  • Hoge kwaliteit
  • Meer aandacht voor design en innovatie
  • In verhouding met Giant duurder

Mountainbike kopen, fiets verkopen?

Heb je besloten welke mountainbike je gaat kopen en wil je nu je oude (elektrische) fiets of mountainbike verkopen? Wij helpen je graag met een zorgeloze verkoop. Zo ben je binnen no time snel en veilig van je mountainbike of fiets af. Meld je meteen aan voor een eenvoudige, betrouwbare verkoop.Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Fiets Verkopen?

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands