Nederlandse e-bikes vergeleken: VanMoof vs Veloretti

Zoek je een nieuwe e-bike en ben je nieuwsgierig naar de Nederlandse fietsmerken VanMoof en Veloretti? In dit artikel vertellen wij je meer over de oorsprong van deze fietsmerken. Ook laten we zien met welke unieke kenmerken deze producenten van e-bikes zich onderscheiden. 

Vanmoof: “industry-leading e-bikes”

De Nederlandse broers Taco en Ties Carlier hebben een missie: steden veranderen. Niet langer een door auto’s gedomineerd straatbeeld, maar (elektrische) fietsen als nieuwe definitie van stedelijke mobiliteit. In 2009 richtten de broers het bedrijf VanMoof op in Amsterdam. Het is uitgegroeid tot één van de snelstgroeiende bedrijven in Europa. 


VanMoof heeft de hele productieketen in eigen hand: van ontwerp tot productie en verkoop. Zo levert VanMoof rechtstreeks e-bikes aan jou als consument. 

Unieke kenmerken VanMoof e-bikes

VanMoof verheft elektrisch fietsen tot een beleving. Wanneer je de website van het e-bikemerk bezoekt ervaar je dat meteen. VanMoof richt zich op het ontwikkelen van de perfecte stadsfiets. 


Met speciale VanMoof Brandstores en VanMoof Servicehubs claimt het merk meer te zijn dan een fietsenwinkel. Je kunt hier terecht voor testritten, onderhoud, reparaties en een kopje koffie. Zogenaamde Bike Doctors voeren check-ups en reparaties uit voor het behoud van je fiets.  


Technologische ontwikkeling en duurzaamheid zijn kenmerkend voor hun elektrische fietsen. Naar eigen zeggen bouwt VanMoof geen wegwerpproducten, maar slimme en sterke elektrische fietsen die een leven lang mee kunnen gaan. 

Bike hunters en antidiefstalsysteem VanMoof

Een goed voorbeeld van die innovatieve technologie is het geïntegreerde antidiefstalsysteem in VanMoof e-bikes. Hiermee kun je de locatie van je fiets altijd volgen via een app. Ook ontvang je firmware-updates en alarm-notificaties. 


Sluit je de Peace of Mind service af bij VanMoof? Dan ben je drie jaar lang beschermd tegen (maximaal drie keer) diefstal. Dankzij de ingebouwde locatietracking kunnen de zogenaamde Bike Hunters van VanMoof je elektrische fiets terughalen. Lukt dat niet? Dan krijg je een vervangende e-bike. 

VanMoof e-bike modellen 

Het aanbod e-bikes van VanMoof is klein. Met de VanMoof S5, A5, S3 en X3 biedt het fietsmerk op dit moment vier modellen e-bikes aan. Eind 2023 wordt het innovatieve vijfde model verwacht, de VanMoof V. 


VanMoof is ontzettend transparant over de verschillen tussen deze e-bike types. Met een handige tabel op hun website vergelijk je in één oogopslag diverse functionaliteiten en eigenschappen. Denk aan afmetingen van de fietsonderdelen, gewicht, display, schakelsysteem, bereik van de accu, oplaadtijd, stuurknoppen en beveiliging. 

Veloretti: direct-to-consumer

Net als VanMoof, is ook Veloretti een direct-to-consumer fietsmerk. Fietsen komen rechtstreeks van Veloretti bij jou terecht, zonder dealers of andere tussenschakels. Het bedrijf werd in 2012 opgericht door Ferry Zonder in Amsterdam. 


Ook dit fietsmerk kende een ongekend snelle groei en werd vooral bekend om de hippe stadsfietsen en kinderfietsen. In 2021 bracht Veloretti de eerste e-bikes op de markt: de Electric Ivy en Electric Ace. 


In september 2022 werd bekend dat ‘s werelds grootste fietsenproducent Pon Holdings het bedrijf overneemt. Hiermee wil Veloretti de productie van fietsen wereldwijd opschalen. 

Unieke kenmerken Veloretti e-bikes 

De elektrische fietsen van Veloretti worden ontworpen in Amsterdam en handmatig geproduceerd in Europese fabrieken. Het fietsmerk claimt een hoge kwaliteit, tijdloos ontwerp en goede service te bieden. Met een onderscheidend design zien weinig e-bikes er zo mooi uit als die van Veloretti. 


Opvallend is het internationale karakter van Veloretti. De Nederlandse website is volledig Engelstalig, maar ook beschikbaar in het Duits en Frans. Ook hier wordt met aansprekend beeldmateriaal en video’s een beleving gepresenteerd. Net als VanMoof, speelt Veloretti daarmee in op je gevoel. 


In Nederland bevindt zich alleen in Amsterdam een Veloretti Brandstore, waar je fietsen en e-bikes kunt uittesten. 

Veloretti e-bike modellen 

Geen keuzestress tussen tientallen modellen, want Veloretti verkoopt momenteel slechts twee modellen elektrische fietsen. De Veloretti Electric Ivy is met zijn framemaat van 55 inch gericht op vrouwen. De Veloretti Electric Ace is met een framemaat van 59 inch gericht op mannen. Beide fietsen zijn verkrijgbaar in drie kleuren.


Een uniek kenmerk van de Veloretti e-bike is het unieke schakelsysteem. Met automatische versnellingen schakelt de fiets helemaal zelf tussen de versnellingen. 

Welke e-bike kies je: VanMoof of Veloretti? 

Je weet nu meer over de achtergrond van VanMoof en Veloretti, maar ook over de unieke kenmerken van hun e-bikes. Tot slot zetten we nog twee zaken voor je op een rij: de verkrijgbaarheid en prijs. Welke e-bikes kies jij: VanMoof of Veloretti?

Fiets uitproberen? Locatie brandstores VanMoof en Veloretti 

Je merkt dat VanMoof en Veloretti een vergelijkbare strategie hanteren op het gebied van e-bikes. De fietsmerken hanteren allebei een direct-to-consumer aanpak. Zonder tussenkomst van dealers, zijn de e-bikes daardoor alleen online verkrijgbaar of bij een brandstore. 


Dat is een nadeel wanneer je de elektrische fietsen graag wilt testen en vergelijken. VanMoof heeft ruim 10 Brandstores in Nederland, maar de meeste daarvan bevinden zich in de Randstad. De spreiding van deze winkels voor consumenten in de rest van Nederland is dus niet ideaal. Veloretti heeft zelfs alleen in Amsterdam een Brandstore. 

Prijs VanMoof en Veloretti e-bike

Op het gebied van prijs ontlopen de merken elkaar niet. De basisprijs voor alle e-bikes van VanMoof en Veloretti ligt rond € 2500,-. Daarmee bieden VanMoof en Veloretti elektrische fietsen in dezelfde prijsklasse aan.

Elektrische fiets gekocht? Verkoop je oude fiets!

Heb jij een keuze gemaakt en koop je een elektrische fiets? Dan is het slim om je oude (elektrische) fiets te verkopen. Maar we kunnen ons goed voorstellen dat je geen zin hebt in gedoe. Daarom ontzorgen wij je volledig bij de verkoop van je oude fiets. Lees direct meer en meld je fiets aan voor verkoop!Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Fiets Verkopen?

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands