Upway vs Ikwilvanmijnfietsaf: dit zijn de verschillen

Elektrische fietsen zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Dat betekent twee dingen: ze voorzien in een behoefte én er komen steeds meer tweedehands e-bikes beschikbaar. De markt voor tweedehands elektrische fietsen zit zelfs zo in de lift dat ze steeds meer partijen naar deze tak van sport lokt. Zo ook het Franse Upway, een startup die elektrische fietsen koopt en verkoopt in Frankrijk, België, Duitsland en nu ook Nederland. Hoe werkt Upway precies? Wij doken erin en onderzochten wat precies de meerwaarde is van Upway ten opzichte van Ikwilvanmijnfietsaf.nl voor de Nederlandse consument die haar elektrische fiets wil verkopen.

 

Zo verkoop je je fiets via Upway

Upway koopt én verkoopt tweedehands elektrische fietsen. Heb je een gebruikte elektrische fiets in de aanbieding, dan kun je die dus proberen te verkopen aan Upway. Dat doe je via hun website. Daar beschrijf je je fiets en upload je enkele foto’s. Vervolgens krijg je een bod. Accepteer je dat bod dan neemt Upway contact met je op om te regelen dat je fiets bij je thuis wordt opgehaald. Voordat de deurbel gaat van de pakketservicedienst, krijg je een doos en een verzendlabel thuisgestuurd. Je fiets gaat namelijk serieus op reis. Bestemming: Frankrijk. Bij aankomst in Frankrijk checkt Upway of de vooraf afgegeven prijs juist is ingeschat. Wordt de fiets toch lager ingeschat, dan neemt de organisatie opnieuw contact met je op. Je krijgt een lager aanbod dat je kunt accepteren of afwijzen. Vind je de prijs te laag, dan stuurt Upway je fiets weer naar je terug. Deze extra controle van de kwaliteit van je fiets vindt plaats omdat Upway ook degene is die jouw fiets verkoopt. Upway reviseert de aangekochte fietsen en biedt bij verkoop een jaar garantie.

 

Zo verkoop je je fiets via Ikwilvanmijnfietsaf.nl

Ikwilvanmijnfietsaf.nl kent een vergelijkbaar systeem, maar wijkt op essentiële punten af van het Franse Upway. Het online aanmelden van je fiets is vergelijkbaar. Het belangrijkste punt van verschil betreft de daadwerkelijke verkoop. Heb jij van ons een bod ontvangen op je fiets en ga je daarmee akkoord? Dan is de koop gesloten. We komen daarna niet opnieuw bij je aankloppen met de mededeling dat we van gedachten zijn veranderd en je toch minder willen betalen voor je fiets. Verder is Ikwilvanmijnfietsaf.nl een puur Nederlands bedrijf dat samenwerkt met lokale dealers door heel Nederland. Wij bepalen niet zelf de prijs van jouw fiets, dat doen zij. En omdat zij tegen elkaar opbieden, krijg jij altijd de beste prijs. Ook prettig: accepteer jij het bod van een van ‘onze’ dealers, dan halen we de fiets zelf op, gewoon bij jou thuis. Dat leek ons wel zo gemakkelijk en daar hoef jij dus niks voor te doen.


Kortom

Voor de aankoop van een tweedehands e-bike is Upway een interessant platform. Upway reviseert de aangekochte fietsen en biedt bij verkoop een jaar garantie. Dat geeft een koper zekerheid. Deze benefits voor de koper gaan echter vergezeld van extra gedoe voor de verkopers van tweedehands e-bikes. Om te beginnen moet jij je elektrische fiets eerst naar Frankrijk versturen. Komt-ie daar niet of niet volledig door de Upway-keuring, dan wordt je fiets retour gestuurd of krijg je een nieuw, lager bod. Bij het Nederlandse Ikwilvanmijnfietsaf.nl wordt de verkoop van je fiets lokaal geregeld. Een bod is een bod en daar wijken we niet meer vanaf. Een gerust idee, vind je niet?

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Fiets Verkopen?

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands