Zwitsers vernuft: Scott vs BMC e-bikes

Vandaag in onze blogserie e-bikes: Scott vs BMC. In dit artikel vergelijken we de elektrische fietsen van deze twee Zwitserse fietsmerken met elkaar. Welke e-bike past het beste bij jou: Scott of BMC


Wij kunnen je het antwoord op die vraag niet geven. Dat komt omdat jouw persoonlijke smaak, manier van gebruik en je gewenste fietsstijl van invloed is op die vraag. We kunnen je wel een beeld geven van de geschiedenis en belangrijkste kenmerken van beide fietsfabrikanten. Dit helpt jou om een keuze te maken in welke e-bike het beste bij je past. 


De historie van Scott fietsen 

Het fietsmerk Scott kent een bijzondere historie. Anders dan de meeste fietsmerken, begon dit bedrijf met een technische innovatie door de Amerikaanse ingenieur Ed Scott. Deze fanatieke skiër ontwikkelde de eerste aluminium skistok, ter vervanging van de tot dan toe gebruikte stokken van bamboe en staal. 


Het innovatieve merk Scott was ontstaan. Het belangrijkste kenmerk van het bedrijf? Technologische innovaties op het gebied van sportaccessoires en sportartikelen. Al snel volgden niet alleen producten voor de skisport, maar ook voor de motocross, mountainbike en wielersport. In 1989 introduceerde Scott het aerodynamische stuur, een van de belangrijkste ontwikkelingen in de wielersport.  


In 2008 ging Scott USA over in het Zwitserse Scott Sports SA. In 2011 volgden de eerste Scott e-bikes. Hiervoor werkt het bedrijf nauw samen met Bosch. 


Geschiedenis BMC fietsen

In 1986 werd de Bicycle Manufacturing Company opgericht als exclusieve bouwer en distributeur van Raleigh fietsen in Zwitserland. Ook werden carbon fiber frames gemaakt voor andere fietsmerken. Het bedrijf is gevestigd in het Zwitserse Grenchen. Hoewel de merknaam BMC al in 1994 ontstond, werd in 2001 de eerste mountainbike geproduceerd, toen Andy Rihs het bedrijf overnam. 


Al snel volgden meer fietsen, zoals racefietsen, trekkingfietsen en stadsfietsen. Tussen 2001 en 2006 was BMC de officiële leverancier van racefietsen aan de Zwitserse wielerploeg Phonak. Het merk is dan ook onlosmakelijk verbonden met de wielersport. Daarom is ook BMC voortdurend bezig met technologische innovaties. BMC werd in 2019 overgenomen door het Amerikaanse fietsmerk Specialized. Scott e-bikes: dit zijn de belangrijkste kenmerken 

Scott staat wereldwijd bekend om fietsen met innovatieve technologieën, hoogwaardige onderdelen en sportieve designs. Als pionier op het gebied van lichtgewicht frame-technologie, is het niet gek dat ook Scott e-bikes zijn voorzien van innovatieve, lichtgewicht carbon frames. Het perfecte gewicht en de juiste balans van de elektrische fiets vormen altijd een cruciale eigenschap voor Scott. 


Twijfel je of een elektrische stadsfiets of elektrische mountainbike de beste keuze is voor jou? Scott helpt de twijfelende consument met een heel helder overzicht op de website, waarin de belangrijkste verschillen en overeenkomsten tussen de e-urban en e-mtb duidelijk worden weergegeven. 


Alle e-bikes van Scott zijn voorzien van een zogenaamd pedal assist system. Dit betekent dat de aandrijving alleen geactiveerd wordt wanneer je zelf fietst. Naast elektrische mountainbikes, vind je bij Scott elektrische roadbikes, gravelbikes en stadsfietsen. Daarnaast combineert Scott naar eigen zeggen het beste van twee werelden, namelijk urban fietsen en mountainbiken, in de gloednieuwe terrein- en touring fietsen. 


Welke elektrische fiets je ook kiest, bij Scott ben je gegarandeerd van hoge kwaliteit, de nieuwste technologische innovaties en een sportief design. Een snufje Amerikaanse bluf met veel Zwitserse precisie.

De belangrijkste kenmerken van BMC e-bikes 

De beste fiets in iedere klasse produceren, dat is de missie van BMC. De nadruk van het bedrijf ligt dan ook op technologische innovatie. In het Impec Lab in Zwitserland worden voortdurend nieuwe technologieën ontwikkeld om de beste, hoogkwalitatieve (elektrische) fietsen te kunnen produceren.


De afkortingen van hun unieke systemen vliegen je om de oren bij BMC. Tuned Compliance Concept (TCC), Accelerated Composites Evolution Technology + (ACE+), Dual Transmission integration (DTi), Integrated Cockpit System (ICS), Advanced Pivot System (APS). Het is wel duidelijk dat BMC veel belang hecht aan de hoge kwaliteit van deze innovatieve eigenschappen van hun fietsen. 


Ook ontwikkelde BMC de Micro Travel Technology (MTT). Een geavanceerd veersysteem waarmee trillingen en schokken op oneffen terrein worden opgevangen. BMC paste dit systeem als eerste toe op e-bikes. Dit maakt een BMC e-bike een uitstekende keuze voor offroad fietstochtjes of mountainbiken. 


De hoogwaardige carbon frames waar BMC om bekend staat, zie je natuurlijk ook terug in hun e-bikes. Het sterke, duurzame carbon garandeert een lange levensduur van de elektrische fiets. Tel daar de hoogwaardige materialen en stijlvolle designs bij op en je hebt een zeer kwalitatieve elektrische fiets. Of je nu op zoek bent naar een elektrische off-road, stadsfiets of racefiets. 


Welke e-bike kies jij: Scott of BMC?

Zowel Scott als BMC maken hoogkwalitatieve e-bikes. Beide fietsmerken zijn nauw verbonden met de wielersport en dat merk je aan de focus op technologische innovaties, hoogwaardige componenten en uitstekende prestaties. Welk merk je ook kiest voor je nieuwe elektrische fiets, je zult er geen buil aan vallen!

Nieuwe fiets gekocht, oude fiets verkopen? 

Is het tijd om je oude (elektrische) fiets te verkopen, nu je een nieuwe hebt aangeschaft? Maar heb je geen zin in het gedoe van de verkoop? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij helpen je om je fiets snel, eenvoudig en betrouwbaar te verkopen. Meld je gratis en vrijblijvend aan. Voordat je het weet heb je jouw fiets verkocht. Gemakkelijk, betrouwbaar en zonder gedoe! Meer weten? Lees hier verder of meld je fiets direct aan voor verkoop. Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Fiets Verkopen?

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands