zonder gedoe. verkocht.

meld gratis en vrijblijvend aan

Persoonlijke hulp bij de verkoop
We stellen met onze expertise zorgvuldig de advertentie samen
We maken gebruik van ons gerenommeerde dealer netwerk
Wij nemen de onderhandelingen uit handen
Helpen met de levering, overschrijving en betaling

Het verkopen van je fiets werkt als volgt.

Stap 1

Aanmelden van je fiets

Meld je fiets snel en eenvoudig aan door een paar vragen over je fiets te beantwoorden. Voeg ook recente foto’s van je fiets toe voor een beter resultaat.

Stap 2

Je ontvangt een bod

Binnen een paar dagen na je aanmelding ontvang je het hoogste bod van de aangesloten dealers. Dit bod is vrijblijvend.

Stap 3

Verkopen van je fiets

Ga je akkoord met het bod? Dan wordt je fiets opgehaald en betaald!

Als je een e-bike wilt verkopen of kopen, is het belangrijk om te weten wat de waarde is van de fiets. Het bepalen van de waarde van een e-bike kan lastig zijn, omdat er veel factoren zijn die de prijs beïnvloeden. In dit artikel leggen we uit waar je op moet letten bij de waardebepaling van een e-bike.


Wat bepaald de waarde van een e-bike?

Merk en model

Een belangrijke factor bij de waardebepaling van een e-bike is het merk en model. Bekende merken zoals Gazelle, Batavus en Sparta zijn over het algemeen meer waard dan minder bekende merken. Ook het model kan invloed hebben op de waarde van de e-bike. Nieuwere modellen zijn over het algemeen meer waard dan oudere modellen.


Leeftijd

De leeftijd van de e-bike is ook een belangrijke factor bij de waardebepaling. Over het algemeen vermindert de waarde van een e-bike naarmate deze ouder wordt. Hoe ouder de fiets, hoe meer slijtage er is en hoe minder waardevol de fiets wordt. Toch kan een goed onderhouden e-bike van een paar jaar oud nog steeds veel waard zijn.


Accu

De accu is een belangrijk onderdeel van een e-bike en heeft dan ook invloed op de waarde van de fiets. Een goede accu kan de waarde van de e-bike verhogen, terwijl een versleten accu de waarde kan verminderen. Het is belangrijk om te weten hoe oud de accu is en hoe lang deze nog meegaat voordat deze vervangen moet worden.


Onderhoud

De staat van onderhoud van de e-bike is ook van belang bij de waardebepaling. Een goed onderhouden e-bike is over het algemeen meer waard dan een fiets die niet goed is onderhouden. Het is daarom belangrijk om te weten hoe de fiets is onderhouden en of er regelmatig onderhoud is gepleegd.

Accessoires

Tot slot kunnen accessoires zoals een bagagedrager, een mandje of een kinderzitje invloed hebben op de waarde van de e-bike. Als de fiets is uitgerust met waardevolle accessoires, kan dit de waarde verhogen. Let wel op dat niet alle accessoires bijdragen aan de waarde van de e-bike, sommige accessoires zijn persoonlijk en hebben geen invloed op de waarde.

Conclusie

De waardebepaling van een e-bike is afhankelijk van verschillende factoren. Het merk en model, de leeftijd, de accu, de staat van onderhoud en eventuele accessoires spelen allemaal een rol bij het bepalen van de waarde van de fiets. Het is daarom belangrijk om goed te kijken naar de verschillende aspecten van de fiets voordat je een prijs bepaalt. Als je het lastig vindt om de waarde van een e-bike te bepalen, kun je altijd een expert raadplegen of gebruik maken van online waardebepalingstools. Wil je je elektrische fiets verkopen of je normale fiets verkopen? Neem dan snel een kijkje op onze website.

Fiets Verkopen?

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands